Po loňském úspěchu v rámci krajského poháru měli fotbalisté Čechovic za úkol obhájit své vítězství a znovu si tak zpříjemnit letní přípravu minimálně jedním zápasem v českém poháru Mol Cup. Tento cíl se letos neplnil tak jednoduše jako v roce minulém a nutno podotknout, že na hráče čekali i daleko těžší protivníci. Všechny nástrahy ale zvládli na výbornou a odměnou jim za to bylo finále, na které asi jen tak nikdo ze zúčastněných nezapomene. Na Adrově stadionu před velkým počtem fanoušků totiž převzali trofej pro vítěze z rukou předsedy asociace.

Náročné derby ve čtvrtfinále

Obhájce trofeje začal svou pouť ve čtvrtfinále, v rámci nějž vyrazil do nedalekého Plumlova. Ve svátečním středečním odpoledni viděli fanoušci větší drama, než možná očekávali. Domácí se totiž dostali hned dvakrát do vedení a jasně ukazovali, že to favoritovi jen tak nenechají. Kdo ví, jak by zápas dopadl, kdyby v řadách Čechovic nenastoupil Filip Halouzka, protože ten byl jediný, kdo dokázal pokořit obranu i s brankářem. A především díky jeho čtyřem brankám se nakonec radoval favorit z postupu dál.

„Pohárové utkání a zároveň derby s Plumlovem nás pasovaly do role favorita, což si myslím, že jsme dokázali potvrdit. Cesta k vítězství a postupu ale rozhodně nebyla vůbec jednoduchá. Dvakrát jsme museli dotahovat, kdy jsme inkasovali po rychlé akci a trestném kopu. Oběma brankám se určitě dalo předejít. Nicméně se nám podařilo v prvním poločase v obou případech srovnat a ve druhém i skóre otočit v náš prospěch,“ ohlížel se za prvním úspěchem kouč Čechovic Pavel Kucharčuk.

Sedmá série penalt

Ani v rámci semifinálového boje to nebylo nic jednoduchého. Čechovice v tomto případě vyrazily na půdu dalšího soupeře z I.A třídy, tentokrát ze skupiny „B“, konkrétně do Chválkovic, kde proti třetímu celku tabulky chtěly stvrdit postup do finále. Zápas se ale nevyvíjel vůbec dobře. Domácí celek šel do poločasu s náskokem dvou branek, a když se hostům povedlo po hodině snížit, hned o minutu později šli domácí znovu do trháku. Vypadnutí ale odmítl Trajer, který dvěma góly vrátil hosty do hry. A při penaltovém rozstřelu to byl právě útočník, kdo v sedmé sérii rozhodl o postupu do finále.

„Soupeř se výborně posouval a držel obranný blok a hrozil převážně z brejkových situací. Po naši individuální chybě, kdy jsme ztratili míč na útočné polovině a následném samostatném úniku chválkovického útočníka prohráváme 1:0. Po inkasované brance jsme stále na míči a snažíme se dostat do brankových příležitostí, ale volíme špatná řešení. Chválkovice do poločasu přidávají ještě jednu branku a do kabiny jdeme za stavu 2:0 pro domácí. Do druhého poločasu jsme udělali dvě střídání a chtěli jsme zápas zlomit na naši stranu. Vytvořili jsme si nespočet brankových příležitostí, avšak pouze tři skončily brankou. U dalších šancí nás buď vychytal domácí brankář, nebo zvonila branková konstrukce. A tak stav utkání po devadesáti minutách byl 3:3 a následovaly penaltové kopy, kde jsme nakonec byli šťastnějším týmem, který mohl slavit postup,“ vracel se za zápasem asistent trenéra Jakub Ráček.

Finálové tečka na Sigmě

Na finálovou bitvu se fotbalisté těšili opět po roce, když se ale dozvěděli týden předem, že se finále odehraje na stadionu Sigmy Olomouc, tak nadšení bylo ještě daleko větší. Na ligovém stadionu a před skvělou fotbalovou kulisou tak každý z účastníků ze sebe vydal, co to šlo. Proti soupeři z Olešnice se jednalo o třetí konfrontaci s mužstvem v rámci I.A tříd, ale teď šlo o lídra, který už oslavil postup do kraje. Olešnice potvrdila, že nebude hrát v kraji druhé housle a Čechovice měly co dělat, aby dokázaly urvat vítězství. O všem rozhodla až poslední minuta, ve které se prosadil Kopečný, jenž byl v tu dobu jen necelou minutu na hřišti.

„Pocity jsou skvělé, celou dobu jsem tady chtěl nastoupit, protože jsem na tomto stadionu vlastně fotbalově vyrůstal. Nakonec jsem se tedy na to hřiště dostal, vydal jsem se úspěchu naproti a vyšlo to," měl po zápase jasno autor vítězné trefy.

Po utkání už tak mohli fotbalisté Čechovic slavit s pohárem a užít si skvělou atmosféru společně se svými fanoušky, ale i těmi nejmenšími fotbalisty v klubu.

 

Výsledky letošního ročníku poháru KFS Olomouckého kraje

PŘEDKOLO

Radslavice „B“ – Lipník nad Bečvou 2:3

Brodek u Konice – Brodek u Prostějova 2:1

Jeseník „B“ – Řetězárna 9:0

Jestřebí – Loštice 1:2

Přáslavice – Lužice 0:0 PK 4:3

PRVNÍ KOLO

Jeseník „B“ – Bernartice 5:0

Brodek u Konice – Plumlov 1:2

Přáslavice – Velká Bystřice 0:2

Loštice – Rapotín 1:2

Lipník nad Bečvou – Beňov 2:3

ČTVRTFINÁLE

Beňov – Chválkovice 4:4 PK 5:6

Jeseník „B“ – Rapotín 3:0 kontumace

Plumlov – Čechovice 2:4

Olešnice – Velká Bystřice 3:0

SEMIFINÁLE

Jeseník „B“ – Olešnice 1:2

Chválkovice – Čechovice 3:3 PK 4:5

FINÁLE

Olešnice – Čechovice 0:1