Sedm testovaných hráčů včetně jednoho brankáře a také dva fotbalisté z dorostu naskočili v prvním týdnu do přípravy 1. SK Prostějov na novou sezónu. Současně probíhají jednání o získání několika dalších posil. Každoroční šachy nabízejí celou řadu možností. Obecně platí, že do podpisu smlouvy není nic jistého. Přesto vedení klubu věří, že o složení kádru bude rychle rozhodnuto.

„Zvažujeme větší počet variant, vybíráme na základě našich možností a toho, co trh nabízí. Ten se vyvíjí, prakticky každý den je situace jiná. Nechceme se unáhlit ani odkrývat karty konkurenci. Ale myslím si, že už brzy budeme mít konkrétní výsledky naší práce,“ říká sportovní ředitel prostějovského fotbalového klubu Jiří Balcárek.

Průvan v kabině zřejmě nebude tak velký jako před rokem, přesto čeká kádr celá řada změn, což potvrzují informace z jiných klubů. V případě Ondřeje Rudznana se mluví o zájmu Zlatých Moravců, Tomáš Malec zvažuje nabídku Banské Bystrice. Petr Jaroň se pokusí uspět na testech v kádru Slovácka, Jaroslav Harušťák v Teplicích. Marek Mach se začal připravovat v Líšni, u Jana Štěrby se spekuluje o zájmu Vyškova. Na prvním tréninku chyběl i Šimon Gabriš.

„Někteří hráči od nás dostali nabídky, uvidíme, jak se rozhodnou. Ovšem pochopitelně musíme být připraveni na možnost, že se nedomluvíme a máme i jiné možnosti. Osobně je pro mě hodně důležité cítit, že hráč v našem klubu chce být a odvést u nás dobrou práci. Nějaké velké dohadování o smlouvě to nenaznačuje. Nikoho přemlouvat nebudeme,“ uvedl trenér Radim Kučera, pod jehož dozorem aktuální kádr nabírá kondici před červencovým začátkem mistrovské soutěže.

„Dostávají zabrat, jinak to ale nejde. Každý den pochopitelně upravujeme podle toho, jestli se blíží nějaké přípravné utkání. Na druhou stranu ale musíme být kondičně připraveni na ostré zápasy, v nichž půjde o body,“ uvažuje kouč eskáčka. „Pro příští dny mám zkrátka nachystaný takový mix. Času není nazbyt, za měsíc nás čeká první soutěžní kolo. Bude tam i neoblíbený tartan, ale hráčům současně půjčím i míč, aby si zahráli a mohli najít společnou řeč na hřišti,“ plánuje Kučera.