Deváté pokračování napíše mužský fotbalový turnaj v malé kopané pod názvem Metle Cup. Jeho verze pro děti pak ještě o čtrnáct dnů dříve dovrší své páté pokračování. Na velmi oblíbený a v současnosti největší podnik tohoto typu v rámci regionu se opět na oba turnaje může přihlásit až patnáct celků, které se v rámci jediného dne utkají o primát a slávu nejen v místním okrese. Dětský turnaj pod názvem Metle Cup junior je v plánu v sobotu 29. června, dospělí se pak sejdou 13. července.

Oba turnaje se budou konat v rámci celého sobotního dne. Letošní největší novinku najdeme u mládeže, kde organizátoři turnaje přistoupili ke změně. „Letos už neuvidíme turnaj starších žáků, ale jdeme cestou starší přípravky. Chceme zachovat termín, že se turnaj uskuteční vždy poslední víkend před prázdninami. No a ohledně žáků už to byl často poměrně velký problém, aby se mužstva ještě poskládala. U přípravek to tak chceme letos vyzkoušet a věřím, že to bude ku prospěchu věci,“ nastínil na úvod jeden z členů organizačního týmu Martin Vogl.

A tato novinka není jediná. „Stránky turnaje prošly větší modernizací a přihlášky už proto řešíme u mládeže i mužů elektronicky, po podání přihlášky se rovnou zaplatí i startovné. To letos chceme mít vybrané předem, abychom předešli případným problémům s tím, že některý z celků na poslední chvíli účast odřekne,“ prozradil dále Vogl.

U obou turnajů je maximální kapacita patnáct mužstev a některé celky se už stihly zaregistrovat. Postupně nové informace mohou fanoušci i hráči sledovat na facebookových stránkách turnajů či na jeho webu – www.metlecup.cz