Nastává prázdninový čas a začátek tohoto mladšími generacemi oblíbeného období bude stejně jako v minulých letech pro fotbalisty znamenat dva turnaje v Otaslavicích. První z nich je na programu už v sobotu, kdy se uskuteční Metle Cup junior pro hráče ročníku 2013 a mladší. O čtrnáct dnů později na něj pak naváže už devátým pokračováním turnaj pro dospělé, který by měl i v letošním ročníku mít patnáct klubů.

Oba turnaje se budou konat v rámci celého sobotního dne. Letošní největší novinku najdeme u mládeže, kde organizátoři turnaje přistoupili ke změně. „Letos už neuvidíme turnaj starších žáků, ale jdeme cestou starší přípravky. Chceme zachovat termín, turnaj se uskuteční vždy poslední víkend před prázdninami. No a ohledně žáků už to byl často poměrně velký problém, aby se mužstva ještě poskládala. U přípravek to chceme letos vyzkoušet a věřím, že to bude ku prospěchu věci. I tady ale vidíme určité nedostatky, takže uvidíme, možná do příštího ročníku vyzkoušíme ještě něco jiného,“ nastínil jeden ze členů organizačního týmu Martin Vogl.

S přihláškami přes internetové stránky jsou zatím spokojení a přiznávají, že to budou chtít ještě zlepšovat. „Je to určitě pohodlnější pro nás a nejsou v tom zmatky, vše řešíme v rámci mailové konverzace. Kluby mohou rovnou zaplatit startovné, což je i pro ně závazek, aby skutečně na turnaj dorazily,“ má jasno Vogl.

Na sobotu kromě fotbalového turnaje budou na programu další zajímavosti. „Kromě našeho turnaje přijde na řadu i turnaj ve volejbalu a my budeme samozřejmě připraveni i co se týče občerstvení. Samozřejmostí bude spousta dobrot pro děti, ale i pro rodiče a věříme, že se budou všichni bavit jako v předešlých letech,“ zakončil další z organizátorů se srdečným pozváním všech fanoušků a příznivců.