Týden po skončení soutěžního ročníku už je jasno o tom, jak by v příštím ročníku 2024/2025 měly vypadat fotbalové soutěže na nižších úrovních. V rámci krajské úrovně dojde ke změnám i ohledně regionálních zástupců, kde se jedná především o pády níže. Pojďte se tak nyní s námi podívat přehledně na to, jak se jednotlivé soutěže promění.

Vše se v rámci fotbalu odvíjí od vyšších soutěží. Pro krajské fungování je zásadní zpráva z divize, kde do Olomouckého kraje spadla dvojice celků. Po šesti letech čekal pád na fotbalisty Přerova a stejný osud potkal i nováčka z Jeseníku. Tím, že nikdo z prvních čtyř celků krajského přeboru nechtěl postoupit a z I.A tříd zamířili nahoru oba vítězové, bylo jasno, že padat budou čtyři celky. Sestup se tak nevyhnul ani Určicím, které skončily na dvanácté příčce.

 

V návaznosti na pád čtyř celků z kraje a postup tří týmů z I.B tříd bylo jasné, že z I.A tříd bude padat hned pětice mužstev. Mezi nimi skončili i dva zástupci našeho regionu, Protivanov s Kralicemi se tak nyní přesunou do I.B tříd.

I.B třída nabízí hned tři skupiny a bylo tak už předem jasné, že letos bude klubů padat podstatně více. Konečné číslo je sedm a mezi nimi najdeme i Vrchoslavice. Prvním, komu se pád vyhnul, jsou Olšany u Prostějova. Do jakých skupin budou celky zařazeny v příštím roce, bude jasno po losovacím aktivu, který je na programu v pondělí.

 

Změny v jednotlivých soutěžích

Krajský přebor muži

Sestup z divize: Přerov, Jeseník

Postup: nikdo

Sestup: Litovel, Bohuňovice, Určice, Velké Losiny

 

I.A třídy

Sestup z kraje: Litovel, Bohuňovice, Určice, Velké Losiny

Postup: Velká Bystřice, Olešnice

Sestup: Protivanov, Libina, Kralice na Hané, Lipník nad Bečvou, Slatinice

 

I.B třídy

Sestup z I.A třídy: Protivanov, Libina, Kralice na Hané, Lipník nad Bečvou, Slatinice

Postup: Radslavice, Kožušany, Nový Malín

Sestup: Oskava, Velké Losiny „B“, Hněvotín, Moravský Beroun, Újezdec, Vrchoslavice, Hustopeče nad Bečvou

 

Přebor OFS II. třída

Sestup z I.B třídy: Vrchoslavice

Postup: Nezamyslice

Sestup: Otaslavice „B“, Kralice „B“ (nepodaly přihlášku)

 

III. třída, skupina „A“

Sestup z II. třídy: Otaslavice „B“

Postup: nikdo

 

III. třída skupina „B“

Sestup z II. třídy: nikdo

Postup: nikdo