Fotbalový klub 1. SK Prostějov uspořádal ve svém areálu za Olympijskou ulicí velký turnaj přípravek ročníku narození 2016 – Memoriál Davida Krejčího 2024. Zúčastnilo se čtrnáct zajímavých a většinou silných týmů, přičemž zvítězil favorizovaný Baník Ostrava těsně před domácím výběrem eskáčka v modrých dresech, který tak vybojoval skvělou druhou příčku! Třetí skončily Boskovice.

Dále na turnaji startovaly týmy 1. SK Prostějov žlutí, 1. SK Prostějov bílí, MFK Karviná, 1.FC Viktorie Přerov, MFK Vítkovice, SK Hranice na Moravě, SK Líšeň, FK Šumperk, MFK Vyškov, MFK Skalica a FŠ Třebíč. „Náš modrý tým podával nádherné výkony jak individuálně, tak kolektivně a většinu zápasů na hřišti dominoval. Výsledkem bylo celkové druhé místo se ziskem pětadvaceti bodů, tedy stejně jako první Baník Ostrava. Takže fantazie,“ hodnotil spokojený hlavní trenér 1. SK U8 Tomáš Páleník.

Co další dva prostějovské kolektivy? „Žlutí se snažili rvát, seč jim síly stačily, ale hru, kterou umí, bohužel plně neukázali. Velmi pozitivní však pro nás s trenérem je, že se kluci postupem času neustále zlepšovali a více si věřili. Odměnou jim za to byla některá vítězství, z nichž měli neskutečnou radost, jako by celý turnaj vyhráli. Třetím do party byl bílý tým našeho kroužku, který se prezentoval bojovnou a kolektivní hrou. Na klucích byla vidět veliká radost ze hry, stejně jako na trenérech,“ ohlížel se Páleník.

Cenné stříbro malí Hanáci podpořili i dvěma individuálními cenami, když Dominik Kadlec byl zvolen nejlepším hráčem a Marek Malčík nejlepším brankářem letošního Memoriálu Davida Krejčího. „V jeho průběhu nám s organizací pomáhala iniciativa Děti dětem v čele s panem Vaňkem. Všichni se starali o zábavu pro děti, které zrovna nehrály svá utkání, a hlavě podporovali charitativní nádech, kdy se během akce uskutečnila sbírka pro rodinu zesnulého kamaráda Davida Krejčího,“ upozornil Páleník.

„Při slavnostním vyhlášení výsledků byl partnerce Davida paní Kútné předán šek s vybranou částkou devatenáct tisíc korun. Tímto všem, kteří finančně přispěli, ze srdce děkuji. Svůj nemalý příspěvek na tuto dobročinnou akci přidal i klub 1. SK Prostějov, kterému tak rovněž patří naše díky. A to i za možnost takovou akci u nás ve městě uspořádat a udělat mu krásnou reklamu,“ zdůraznil hlavní organizátor vydařeného klání pro nejmenší fotbalové naděje.

„Veliké poděkování patří i všem rodičům, kteří přiložili ruku k dílu a pomohli memoriál uspořádat tak, že mi kolegové trenéři píší o tom, jak skvělý to byl turnaj se vším, co mohl mít. Ještě jednou děkujeme vedení klubu jak za možnost celou akci uspořádat, tak za finanční pomoc. A na závěr zopakuji velké poděkování panu Vaňkovi a jeho kolegům za krásný doprovodný program i nádherné odměny jak v podobě pohárů pro týmy, tak sladkostí pro všechny zúčastněné děti,“ připojil Tomáš Páleník.

Sestava 1. SK Prostějov modří: Malčík, Kadlec, Rakus, Farný, Vargová, Varga, Kankovský, Martinák, Páleník. Sestava 1. SK Prostějov žlutí: Kopečný, Langr, Strašák, Tauš, Šindler, Miler, Kolinová, Huljar, Vojtuš, Vymazal, Motal.