TJ Sokol Vrahovice uspořádal na svém hřišti fotbalový turnaj mladších přípravek PINA CUP 2024. Šlo o třetí ročník této kvalitní sportovní akce pro benjamínky kopané, jehož vítězem se stal v konkurenci dvanácti družstev jeden ze dvou zúčastněných výběrů 1. SK Prostějov.

Mezi nejlepší čtyřku postoupily oba kolektivy eskáčka, favorizovaná Sigma Olomouc a TJ Haná Prostějov. Bronz nakonec získala Haná, jež v duelu o třetí místo porazila 1. SK Prostějov A. A zlatý turnajový triumf ukořistil mančaft 1. SK Prostějov B, když ve finále zdolal olomouckou Sigmu. Domácí chlapci Vrahovic skončili devátí.

„Ozdobou turnaje bylo družstvo dívek Sigmy Olomouc. Gratulujeme medailistům a moc děkujeme statutárnímu městu Prostějov, sponzorům a partnerům, rodičům i dobrovolníkům za podporu a pomoc. Myslím, že letošní PINA CUP se opravdu vydařil. A už teď se těšíme na další ročník,“ zhodnotil trenér pořádajícího TJ Sokol Vrahovice Martin Procházka.

Ceny nejlepším předávali primátor statutárního města Prostějova František Jura, jeho náměstek Jiří Rozehnal, starosta TJ Sokol Vrahovice Rudolf Raška a také Josef Dostál, tedy „Pina“ mladší. Individuální ocenění získali: nejlepší brankář Martin Jáhn (TJ Haná Prostějov), nejlepší střelec Matyáš Grešák (FC Kralice na Hané), nejlepší hráč Bernard Opálka (Sigma Olomouc), nejlepší hráčka Elen Králová (1. SK Prostějov).

PINA CUP 2024 - KONEČNÉ POŘADÍ

1. 1. SK Prostějov B

2. Sigma Olomouc

3. TJ Haná Prostějov

4. 1. SK Prostějov A

5. Jiskra Brodek u Konice

6. TJ Sokol Čechovice

7. SK Lipová

8. TJ Sokol Určice

9. TJ Sokol Vrahovice A

10. FC Kralice na Hané

11. Sigma Olomouc dívky

12. TJ Sokol Vrahovice B