Loni premiérově uspořádal fotbalový klub 1. SK Prostějov pětidenní tréninkový Summer Camp pro malé hráče i hráčky věkové kategorie přípravek. Nyní přichází repete, to znamená druhý ročník tohoto téměř nového projektu. Koná se od pondělí 8. do pátku 12. července, začíná tedy už dnes.

„Je zvykem, že některé oddíly v době velkých prázdnin, kdy z hlediska přípravy trvá červencové týmové volno, organizují různé tréninkové kempy. Loni jsme se rozhodli, že právě tohle chceme i my, proto vznikl Summer Camp 1. SK Prostějov. Měl úspěch, byl o něj velký zájem - a tak letos samozřejmě pokračujeme,“ vysvětlil šéftrenér žákovských kategorií v eskáčku Antonio Console.

Také druhý Summer Camp proběhne v moderním tréninkovém areálu za Olympijskou ulicí, kde jsou dvě travnatá hřiště a jedno s umělým povrchem. Přípravná náplň každý den odstartuje od osmi hodin ráno a potrvá až do čtyř odpoledne, o talentované účastníky bude po všech stránkách maximálně postaráno. Jak sportovním vyžitím, tak veškerým zajištěním.

„Kluci a holky budou hlavně trénovat se zaměřením na rozvíjení individuálních herních dovedností, ale i týmové spolupráce a dalších prvků nezbytných pro fotbal. Tedy rychlosti, obratnosti a kondice, taky třeba přemýšlení. Intenzivní přípravu pochopitelně proložíme průběžným odpočinkem včetně kompletního servisu stravování i pitného režimu,“ přiblížil Console.

Aktéři soustředění přitom budou pracovat jak v menších skupinách pod vedením několika koučů, tak společně. „Primárně je prostějovský Summer Camp 2024 určen pro mládežnické členy našeho klubu, ale hlásit se mohli i zájemci odjinud. Máme radost, že se tato akce znovu setkala se značným zájmem a účastnická kapacita byla rychle naplněna,“ konstatoval fotbalový odborník původem z Itálie.

Nejdůležitější je z jeho pohledu jedna věc. „Aby každému, kdo náš letošní Summer Camp absolvuje, dal v rámci možností co nejvíc. To znamená fotbalové zlepšení a zároveň dobrou zábavu v příjemné atmosféře společné party táhnoucí za jeden provaz. Jako zpestření máme pro kluky a holky opět připraveno i několik překvapení,“ doplnil Toni Console s úsměvem.