S velkým přehledem potvrdili fotbalisté roli favorita v dalším přípravném utkání proti FC Zlínsko. Na hřišti v Lutíně zvítězili přesvědčivě 4:0, když byli, až na úplný začátek, lepším týmem a v každém poločase dvakrát překonali obranu soupeře. Protivníka přehráli lepším pohybem. Dostali se do celé řady šancí, v obraně navíc udrželi čisté konto.

 

V prvních minutách si oba soupeři zvykali na nepříjemný a poměrně silný vítr, který komplikoval rozehrávku. První příležitosti měli překvapivě hráči Zlínska. Přímý kop Webera našel ve vzduchu Suchý a jen těsně minul branku. Ještě větší šanci měl ve 21. minutě Zbranek, který se po přihrávce Paka sám řítil na Vejmolu. V zakončení ale selhal.

Domácí na sebe upozornili o chvíli později. Na centr Koudelky si naběhl Jedlička a z voleje jen těsně přestřelil. Ve 31. minutě už šlo eskáčko do vedení. Po rohu Zlínska následoval rychlý protiútok a s přečíslením si hosté nedokázali poradit. Do palebné pozice se dostal Bartolomeu a z hranice pokutového území otevřel skóre. Do pauzy stačil Prostějov přidat ještě jednu branku. Po rohovém kopu Koudelky se míč po prodloužení dostal až k nehlídanému Jedličkovi a ten věděl, co má dělat – 2:0.

Po přestávce se změnily pouze strany a prostřídaly sestavy. Převaha prostějovských fotbalistů zůstala nepřehlédnutelná a po dvou minutách se projevila také v průběžném výsledku. Koudelka si pohrál na hranici pokutového území s defenzivou Zlínska, a po druhé zasekávačce poslal potřetí míč do sítě s pomocí lehké teče.

Následovaly dvě slibné příležitosti Matouška. V prvním případě netrefil branku, jeho další lob už mířil do sítě, pohromu na brankové čáře odkopem odvrátil Yehor. V 65. Minutě se vydal na zteč Ševčík. Rozehrál míč do strany na Látala, který rychle poslal do vápna přesný centrovaný míč. Ten se přes Matouška vrátil k Ševčíkovi a domácí vedli o čtyři branky.

Deset minut před koncem neproměnil jasnou šanci Imider, který ze šesti metrů minul o kousek pravou tyčku, pak Matocha z přímého kopu napálil míč jen do zdi. Poslední šanci měli hosté. Na začátku 90. minuty ovšem Vintr hodně přestřelil.

 

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ

Radim KUČERA – 1.SK Prostějov:

„Chtěli jsme hrát přímočaře, což se na začátku úplně nedařilo. Ale v nepříjemným větrem jsme se rychle dokázali vyrovnat a pak už to bylo dobré. Nakopla nás i šance soupeře, kterou jsme ustáli a pak už jsme byli lepší. Bylo tam z naší strany hodně náběhových akcí, což se mi líbilo. Zátěž jsme ještě rozdělili mezi víc hráčů, vesměs jsem byl spokojený. S počtem branek i s tím, že jsme vzadu uhráli nulu.“

1. SK Prostějov – FC Zlínsko

4:0 (2:0)

 

Branky: 31. Bartolomeu, 38. Jedlička, 47. Koudelka, 65. Ševčík.

Sestava 1. SK Prostějov: Vejmola – Ševčík, Šindelář, Bielan, Lehovec, Slaměna, Matoušek, Jedlička, Lahodný, Bartolomeu, Koudelka.

Imider, Matocha, Vybíral, Látal, Trunda, Habusta, Zapletal, Kiška, Neuman, Cauan, Hrdlička.