Sestava 1. SK Prostějov pro příští soutěžní ročník dostává přesné kontury. Vedení klubu postupně zaplňuje volné políčka v kádru a trenér Radim Kučera už přemýšlí o složení základní sestavy. Třeba o stoperské dvojici je prakticky rozhodnuto. Vedle Ondřeje Ševčíka se postaví Martin Šindelář, zkušený obránce, který v nejvyšší soutěži odehrál téměř dvě stovky zápasů.

„Jsme rádi, že se nám Martina podařilo získat, protože o něj byl velký zájem i v jiných klubech. Zažil jsem ho jako spoluhráče i při mém trenérském působení v ostravském Baníku. Je to velký srdcař, který nenávidí porážky. Bude cítit i v kabině,“ vypočítává přednosti zarputilého obránce prostějovský kouč Kučera.

Šindelář má za sebou bohatou kariéru. Nejvyšší soutěž hrál v olomoucké Sigmě, Baníku Ostrava a Karviné a nastoupil do 181 zápasu a dal sedm branek. V roce 2012 bývalý mládežnický reprezentant získal s Olomoucí Superpohár. „Má toho za sebou opravdu hodně, přesto stále zůstává svůj. Vletí do všeho po hlavě, z žádného souboje neustoupí,“ dodává trenér, jehož nový svěřenec se do českého prostředí vrací po dvou sezonách na Slovensku.

Nadějnou a velice perspektivní posilou do ofenzivy se stal Tomáš Jedlička. Odchovanec plzeňského fotbalu naposledy působil v Domažlicích a hrál třetí nejvyšší domácí soutěž. V devětadvaceti zápasech nastřílel třináct branek. O rok dříve byl v druholigové Chrudimi. Ve dvaceti letech podepsal s 1. SK Prostějov víceletou smlouvu.

„Tomáše znám od mládežnických kategorií. Je to náběhový hráč, který má výbornou kondici a čich na góly. V minulé sezoně to potvrdil v Domažlicích. Má velký potenciál, věříme, že se u nás bude nadále rozvíjet a za čas se posune ještě výše,“ přiblížil novou posilu Kučera, podle něhož je další Jedličkovou předností jeho univerzálnost. „Může hrát na hrotu i křídle, ale můžeme jej využít i na podhrotové pozici.“

Skladba kádru ještě nekončí. Na zkoušce stále zůstávají nadějní fotbalisté s velkou perspektivou. Někteří z nich možná v kádru zůstanou, stále navíc není vyloučeno, že se k týmu ještě další připojí.

„Všechny varianty jsou ve hře. Ale musím říct, že se v přípravě dobře ukazují aktuálně testovaní hráči. Velice šikovný je třeba Imider Anwar, kde jednáme s mateřským klubem. Velice dobře vypadá Martin Vybíral z Uničova. Kluci mě oslovují, říkají si o šanci. Proti Zlínsku hrál Kaká Cauan. Vypadá velice zajímavě, ovšem komplikací je komunikace, protože brazilskou Portugalštinu opravu neumíme. K tomu si necháváme otevřené vrátka pro případný příchod na polední chvíli,“ přibližuje současný stav Kučera. „Je to ale mnohem lepší, než v zimě, kdy jsme všechno honili na poslední chvíli. Je to vidět i na hřišti, kde má hra hlavu a patu,“ těší trenéra eskáčka.