Teď je jisté, že áčko Kostelce bude pokračovat ve 4. lize. Skupina E dozná změn v obsazení. Strání, které skupinu vyhrálo, jde o patro výše do MSFL. Naopak z této soutěže spadly Hranice a budou jedním z nových soupeřů Kostelce. Jediný tým, který nakonec spadl, byl Přerov. Do této skupiny se vrací FK Šumperk, kde trénuje bývalý trenér Kostelce Petr Merta, takže tyto zápasy budou mít určitě zvláštní náboj. Dalšími nováčky kostelecké skupiny budou TJ Valašské Meziříčí a FC Kvasice. Opačným směrem do skupiny F jde Rýmařov a Nový Jičín. Divizní vlak se rozjíždí první víkend v srpnu a prvním soupeřem Kostelce by měl být FK Šternberk. Do té doby bude ale áčko Kostelce, stejně jako minulý rok, bojovat v MOL Cupu, kde ho čeká venkovní derby proti Čechovicím.

Zajímavostí je, že Medlov, který vyhrál krajský přebor, nakonec do divize nejde. Došlo totiž k změně v organizaci, a sice z Medlova je Uničov B. Tím se tedy zřejmě ještě více provázala vzájemná spolupráce mezi kluby. Síly krajského přeboru budou letos hodně vyrovnané a mnoho týmů si bude brousit zuby na postup do divize.

Kostelec naštěstí nemusí řešit ambice klubů o patro níž a může se soustředit na další sezónu. Už teď je jasné, že klubu se nevyhnou odchody a částečná obměna kádru. Už teď je jasné, že tým opouští historicky nejlepší střelec Kostelce David Preisler, kterého zlákala nabídka z Rakouska. Další odchody zatím klub nepotvrdil a bude je postupně zveřejňovat na svém webu. Stejně tak je to s příchody. „Potvrzeného nemáme nic, jakmile to bude černé na bílém, rádi poskytneme informace jak o odchodech, tak o příchodech. Jediné, co z příchodů můžu potvrdit, je angažování Petra Gottwalda do role hlavního trenéra,“ takto komentoval situaci v Kostelci místopředseda klubu David Pírek.

Jak jsme zmínili, první zápas odehraje se Šternberkem venku. Ten od nové sezóny bude trénovat bývalý reprezentant Marek Heinz, který se netají tím, že by chtěl s týmem do třetí ligy. Toto zajímavé jméno určitě naláká spoustu hráčů a Šternberk bude jeden z černých koňů divize.

První domácí utkání odehraje Kostelec o týden později a bude to souboj s bývalými třetiligovými Hranicemi na Moravě. Ty by chtěly spíše stabilizovat situaci v klubu a napřímo nevyhlašují útok na návrat do MSFL. Každopádně Kostelec čeká těžký los na začátek sezóny.