V krátké pauze mezi sezónami hráči i vedení 1. SK Prostějov rozhodně nezaháleli. Vedení usilovně pracovalo na získání posil před startem nového druholigového ročníku, fotbalisté odehráli pět přípravných zápasů a současně pracovali na souhře i nabírání potřebné kondice. A na stadionu se finišovalo s rekonstrukcí stadionu, na který se tým vrátí po roční pauze.

„Po posledním utkání jsme sice všichni měli radost, že se nám podařilo soutěž udržet, ale už cestou ze Žižkova začala další práce. Bylo třeba uvažovat o hráčích z kádru, posilách, řešily se věci kolem stadionu. A dělat na tom, abychom se v další sezóně nezachraňovali na poslední chvíli,“ popsal uplynulé týdny sportovní ředitel klubu Jiří Balcárek.

Tým před prvním mistrákem odehrál pět přípravných zápasů. Nejprve porazil Považskou Bystrici 2:0, prohrál s rezervou ostravského Baníku 2:3, přejel Zlínsko 4:0 a další dvě výhry si na své konto připsal v duelech s Frýdkem-Místkem a generálce proti Uničovu.

„Letní pauza není dlouhá, proto šlo o dostatečný počet zápasů, protože jsme museli i trénovat. Zapracovat na kondici, zabudovat do kádru nové kluky. Poslední dny před začátkem sezóny už budeme vše ladit na úvodní střetnutí proti Vyškovu,“ řekl trenér Radim Kučera. „Čtyři zápasy se nám podařilo vyhrát, ale výsledky se rozhodně nedají přeceňovat. Spíše nám sloužily k tomu, abychom zjistili, na čem ještě musíme zapracovat, co potřebujeme zlepšit,“ uvedl prostějovský kouč.

Z předchozího kádru na soupisce chybí řada hráčů obvyklé sestavy z minulého soutěžního ročníku. Z Prostějova odešel Filip Mucha, Jan Štěrba, Ondřej Rudzan, Jaroslav Harušťák, Samuel Šimek nebo Petr Jaroň. „Některým skončilo hostování, s jinými jsme se rozloučili nebo se nedohodli na pokračování v našem klubu. To je normální,“ poznamenal k obměně soupisky kouč, který přivítal řadu nováčků a nevyloučil, že k nějakému doplnění ještě dojde. „Dokud není přestupní okno uzavřené, nelze nic vyloučit. Může přijít zranění nebo pokles formy,“ nechává si otevřená zadní vrátka Kučera.