Dvakrát po sobě hráli fotbalisté 1. SK Prostějov až do posledního kola o záchranu druhé ligy. Potřetí už podobnou situaci nechtějí zažít a touží se pohybovat v klidnější části tabulky. Pomoci k tomu má poměrně obměněný kádr, v němž došlo ke změnám ve všech formacích.

„Řada kluků se z hostování vrátila do mateřských klubů, s jinými jsme se nedohodli na podmínkách. Tak to chodí. Ale ta základní kostra zůstala a tu jsme doplňovali. Skládali jsme sestavu s cílem získat co nejvíce hráčů na přestup. Věřím, že jsme se trefili,“ ohlédl se za náročnými týdny trenér Radim Kučera.

Z Vyškova přestoupil záložník Tomáš Lahodný, útok posílil plzeňský odchovanec Tomáš Jedlička. Obranu po návratu ze Slovenska vyztužil zkušený Martin Šindelář. Dalším novým obráncem je Marek Bielan z Karviné a ze stejného klubu dorazil brankář Vladimír Neuman. V jeho případě jde o roční hostování. Posledním nováčkem je Radek Lehovec, bývalý hráč Bohemians Praha.

„Máme všechny posty zdvojené, což byl jeden z prioritních cílů. Konkurence je zdravá, kluci po sobě budou šlapat, aby se dostali do sestavy. Navíc budeme připraveni na případné zdravotní problémy,“ míní Kučera.

V průběhu letní přestávky se posílil také realizační tým, jehož součástí se stal nový kondiční trenér Tomáš Oslzla, který působil v olomoucké Sigmě.

Celý klub věří, že na eskáčko čeká úspěšnější ročník, než byly ty dva poslední. Tým se chce prezentovat velkým nasazením, které přitáhne na nový stadion co největší počet fanoušků. „Je to můj cíl. Naši příznivci přes týden pracují a řeší běžné problémy a na koci týdne jdou na fotbal a chtějí vidět, jak tým jezdí na sto procent. Pak se budou vracet a bude jich chodit stále víc,“ je přesvědčený sportovní ředitel 1. SK Prostějov Jiří Balcárek. „Myslíme i na děti a rodiny. Chystáme doprovodné akce, soutěže, chceme, aby náš klub nabízel dobrou zábavu pro všechny,“ dodal Balcárek.