Po divizním Kostelci nemůže na řadu přijít nic jiného než krajský přebor, ve kterém se stejně jako v minulém ročníku představila hned čtveřice regionálních zástupců. Jen s tím rozdílem, že postupující Kostelec vystřídali fotbalisté Určic a namísto postupu se letos spíše truchlilo v důsledku pádu. V dnešním díle se tak podíváme více pod pokličku všech čtyř celků a zaměříme se na každého zvlášť. Těšit se tak můžete na tradiční souhrn individuálních statistik, ale i na rozhovory s trenéry a novinky do dalšího ročníku. Pokračovat takto budeme i v následujících týdnech a těšit se můžete i na vhled do dalších soutěží.

Svým způsobem to vzali letos fotbalisté Čechovic jako přes kopírák s ročníkem minulým. Mužstvo dokázalo pod novým lodivodem zopakovat rok staré úspěchy. Znovu totiž dokázalo obsadit čtvrté místo a získalo pohár, což znamená, že se i nyní představí v předkole Mol Cupu. Dva celky ze severní části regionu pak skončily jen těsně za lepší polovinou tabulky a ve vyrovnaném středu obsadily devátou a desátou příčku. Pro Lipovou to navíc bylo poslední představení a nyní už mění název na 1. SK Prostějov „B“. Jediným smutným týmem po třiceti kolech byly Určice, kterým drhla především finální fáze. Se ziskem 21 bodů a čtrnáctým místem hráči po roce opustili nejvyšší krajskou soutěž.

Nyní se tak pohodlně usaďte a projeďte si statistiky všech čtyř celků společně s hodnocením trenérů, kteří v každém z klubů vydrželi v průběhu celého ročníku.

 

4. díl FOTBALU EXTRA najdete v tištěném vydání ze dne 15. července.