V Olomouci se v pondělí 24. června konal losovací aktiv Krajského fotbalového svazu Olomouckého kraje, který tak udělal definitivní tečku za skončenou sezónou a zahájil nový ročník, jenž bude mít výkop už první víkend v srpnu, kdy startuje krajský přebor. O týden později na něj navážou I. třídy a mládež odstartuje na konci prázdnin.

O novinkách v podání celků, které slavily postupy či naopak sestupy, jsme vás informovali už v minulém čísle, dnes se tak jen podíváme z tohoto hlediska na dvě novinky, kde bude pod novým názvem působit dvojice celků. Tím prvním je vítěz krajského přeboru, který odmítl postup z Medlova, jenž se do nového ročníku přihlásil jako Uničov „B“. Pro fanoušky z regionu je pak asi mnohem zajímavější zprávou, že došlo i ke vzniku rezervy 1. SK Prostějova, jež tak nahradí fotbalisty Lipové v přeboru.

Na aktivu se hovořilo i o dalších změnách, které před novým ročníkem schválila sportovně-technická komise. Trenérské licence už nemusí být předkládány před každým zápasem, jako tomu bylo nyní. Při změně na postu trenéra je ale klub povinen tuto informaci nahlásit nejpozději do sedmi dnů vedení STK. U zápasu mužů se bude muset před kláním tisknout zápis a na soupisce „A“ mužstva musí tito hráči odehrát minimálně 180 minut a být třikrát v základní sestavě. Hlášenky je nutné dodat do 19. července.