Letní příprava už je na svém konci a fotbalisté Prostějova otevřeli sezónu utkáním na stadionu v Drnovicích, kde se postavili domácímu Vyškovu. Do utkání šli v roli outsidera a v posledních třech zápasech tam vždy dostali čtyři branky. To ovšem nyní neplatilo, mužstvo udrželo nulu a domů si odvezlo cenný bod. Spokojenější tak po utkání byli spíše hosté, a to ještě v závěru mohli jít do vedení. Nyní se už ale připravují na dva další moravské soupeře. Nejprve přijde derby o Hanou a následně přivítají doma Zlín.

„Do začátku sezóny, kdy hrajeme první dva zápasy venku, je pro nás bod a udržená nula vzadu určitě povzbuzením a věřím, že nám může i tento výsledek pomoci do dalších bojů,“ prozradil k úvodnímu zápasu kouč Prostějova Radim Kučera.

V průběhu prvního poločasu si domácí dokázali vytvořit tlak i příležitosti. Do druhého ale přišla změna a eskáčko drželo Vyškov dál od branky. „V prvním poločase nám tam dělaly problémy hlavně kraje hřiště. Hráči nechodili moc nahoru, ale hledali si prostory a pomáhali si tam. Na to jsme se zaměřili do druhé půle a povedlo se nám to eliminovat do druhé půle. Domácí jsme tak dostali z jejich rytmu a kluky musím pochválit, že na to dobře reagovali,“ chválil lodivod.

Během druhé půle viděli fanoušci hned tři žluté karty za řeči, které postupně dostal Ševčík, Slaměna a Bartolomeu. „Máme svůj interní pokutový řád, který visí v šatně a platí i pro mě. Dnes si to tak určitě vyhodnotíme a kluky to něco stát bude. To si ale vše řekneme v kabině, určitě musíme disciplínu zlepšit, protože souhlasím, že všechny tři karty byly zbytečné,“

Prostějov dostal ve Vyškově v posledních třech zápasech vždy čtyři branky. Nyní udržel nulu. „Já jsem se moc na nějakou bilanci nedíval, i když jsem o ní samozřejmě věděl. Tím, jak se kádry ale mění, tak se z toho dá těžko něco usuzovat. My se soustředili hlavně na to, zda bude hrát Vyškov se třemi nebo čtyřmi obránci, i kvůli tomu jsme některé hráče vybrali do základní sestavy. Potřebovali jsme výšku i rychlost a chtěli jsme to tak eliminovat,“

Lukáš Lahodný měl mít první ostrý zápas v novém působišti právě proti celku, kde fotbalově vyrostl a kde ještě na jaře hrál. „Kdyby mohl, tak by rozhodně naskočil, ale bohužel si v poslední přípravě podvrtl kotník. Zkoušel trénovat, ale dnes by to bylo zbytečné riziko a já jsem raději pro nechat hráče týden odpočívat, než aby z toho následně bylo delší zranění,“ vysvětlil lodivod na závěr.