Derby, které má vždy velkou sledovanost, přišlo na řadu v Čechovicích. Oba celky se sice už rok nepotkávají, ale nyní je los svedl proti sobě v rámci předkola českého poháru. V utkání si nakonec daleko lépe vedl domácí výběr, který sice musel po bláznivém úvodu dotahovat, ale ještě před poločasem šel do vedení, které už ve druhé půli nepustil. Ve velmi teplém počasí se tak odehrál vcelku poklidný duel, který ale nabídl určitou kvalitu.

Před výkopem

Favoritem utkání byl divizní Kostelec, což potvrzovaly i sázkové kanceláře. Čekala se ale poměrně vyrovnaná bitva. Po zveřejnění soupisek obou klubů se ale vše změnilo a favoritem byli domácí. Kostelec totiž dorazil s torzem svého „A“ mužstva a musel si pomoct rezervou. Domácím se naopak sešla velmi solidní sestava. V průběhu zápasu se to pak i potvrdilo. 

Vývoj

Hned úvod toho nabídl více než dost. Kostelec šel z brejku do vedení, na což z podobné situace reagovali domácí. Jenže hosté šli opět do vedení a prvních šest minut tak nenudilo. V dalším průběhu první půle se hra zklidnila a aktivnější byli domácí hráči, kteří tvořili hru. Hosté naopak čekali na šance a brejkové situace, ze kterých hrozil Skalník a Kučera. Do konce poločasu však vedení neudrželi a Čechovice v závěru dokázaly utkání otočit.

Ve druhém dějství dokázali domácí rychle přidat pojistku, díky které svému soupeři odskočili na rozdíl dvou branek. A od té doby už bylo prakticky jasné, že hosté nebudou mít sílu na to, aby kladli větší odpor. Domácí drželi míč a soupeře k ničemu velkému nepouštěli. Sami se ještě dostali do několika příležitostí a jen obětavá obrana a dobrý brankář zastavili další přísun branek.

Okamžiky

Hned v první minutě přišla první branka a hosté šli do vedení. Po nákopu si míč našel mezi obránci Řehulka a proměnil – 0:1. Jen dvě minuty to trvalo a bylo srovnáno. Dlouhý míč si našel P. Šteigl a sólo únik proměnil – 1:1. Po průnikové přihrávce přišla druhá branka Kostelce, kdy utekl Skalník a trefil se přesně – 1:2. Další minuty přinesly uklidnění, ale aktivnější byl domácí celek. Šance přicházely, ale branku ne a ne dát. V obrovské šanci byl Šteigl, ale Kintr jeho pokus z malého vápna vyrazil. Předvedl i další zásah po rohu a Kostelec držel vedení. Hosté byli v bloku a čekali jen na brejky. Srovnáno bylo v 45. minutě, když se do toho opřel Studený. Jeho pokus tečoval jeden z beků mimo dosah brankáře. Aby toho nebylo málo, tak přišel i druhý gól do kabin, kdy se trefil Veselý pěknou ranou na přední tyč – 3:2. Byla to hodně studená sprcha pro hosty a povzbuzení pro domácí.

Druhý poločas začali aktivně domácí a v 50. minutě se prosadil Šteigl, když se dostal za beky a trefil se přesně pod břevno – 4:2. I další minuty patřily spíše domácím hráčům a připravovali si další pokusy. Řada rohových kopů byla ale bez odezvy. Na druhé to zkoušel Skalník, ale dvakrát mířil mimo. Klimeš pak mířil do rukavic brankáře Kintra. Od 60. se už ale hra více méně dohrávala bez nějaké větší šance. Změnila to 77. a přímý kop, který si našel Halouzka, hlavou se trefil přesně, kdy nedal brankáři šanci – 5:2. Trajera zastavil blok obránce na poslední chvíli. Čechovice si už v poklidu držely vedení. U Kostelce bylo cítit, že na větší odpor už není síla. V 84. ještě dostal namazáno Řehulka, ale trefil jen beka. Trajer nedal branku z malého vápna, kdy ji přestřelil.

Osobnost

Na straně hostů to byl stoprocentně Jan Skalník, který dělal obraně velké problémy svou rychlostí, snažil se zápas z brejků změnit. Na domácí se velmi dobře předvedl na středu hřiště Halouzka, kde dříve moc nehrával, ale ukázal, že i tato pozice by mu mohla sedět.

Zajímavost

Aby během šesti minut padly hned tři branky? To se skutečně jen tak nevidí. Hostům to v prvním případě trvalo zhruba dvacet sekund po rozehrávce a domácím jen o chvíli víc. Poté úspěšnou pětiminutovku zakončil Skalník, a i když zápis tvrdí až osmou minutu, tak na tabuli svítila skutečně šestka. Zajímavostí je, že i otočení Čechovicím trvalo jen dvě minuty.

Atmosféra

Skoro čtyři stovky fanoušků si opět našly cestu na fotbalový stadion v Čechovicích, kde to zkrátka táhne. Domácí celek se snažili podporovat a byli určitě v převaze oproti svému soupeři. Na hřišti to pak taky bylo poměrně poklidné a bylo znát, že v rámci poháru nechtěl nikdo nikoho vyřadit na delší čas ze hry.