I druhé pokračování nabídne pro fotbalisty Prostějova a jejich fanoušky derby. V sobotu dopoledne se totiž tentokrát představí na Andrově stadionu v Olomouci, kde na ně čeká zdejší rezerva.

V derby o Hanou tak půjde o další body směrem do tabulky, kde eskáčko bude chtít k bodu z Vyškova přidat další, zatímco Sigma chce napravit tříbrankový propadák v Chrudimi. Utkání startuje v sobotu 27. července v 10.15 hodin.

Rezerva Sigmy byla na jaře nezastavitelným strojem, který padl jen jednou, a to právě s Prostějovem. Tato jízda třinácti výher v řadě znamenala pro řadu hráčů posun do hlavního mužstva a stejně tak dopadl i trenér Janotka. Mužstvo nově převzal bývalý lodivod Opavy Miloslav Brožek a bude chtít dále posouvat především úspěšné mladíky.

„Na Andrův stadion se samozřejmě moc těším. Zažil jsem tam krásné roky jako hráč, ale nyní tam budu jako soupeř. Doufám, že si odvezeme pozitivní výsledek, od kterého se pak odrazíme i v domácím prostředí,“ nastínil na start Radim Kučera, který také připomněl, že očekává vyrovnanou bitvu a počítá, že domácí budou chtít rychle napravit porážku od Chrudimi.

A speciální motivace pro hráče? „Klukům vozím často frgály a teď určitě budou taky v banku, takže je za pozitivní výsledek čeká určitě sladká odměna. Jinak si myslím, že tam se nemusíme ohledně motivace ani bavit, protože v kádru je řada hráčů, kteří prošli právě Sigmou a budou se chtít ukázat. I domácí budou mít po facce v prvním kole o motivaci postaráno, takže očekávám těžký zápas, který ale chceme zvládnout,“ zakončil Kučera.