V rámci druhého předkola Mol Cupu čekal na fotbalisty Čechovic druhý divizní soupeř a po úvodní výhře nad Kostelcem si chtěli udržet chuť i proti 1. HFK Olomouc. Soupeři se už velmi dobře znali, protože spolu před čtrnácti dny odehráli první přípravné utkání. Stejně jako v prvním zápase se i nyní radoval favorit z divize, který tentokrát vyhrál ještě přesvědčivěji, i když na hřišti to zase až tak jednoznačná záležitost nebyla. Čechovice se tak s pohárem rozloučily, ale znovu si před startem sezóny zahrály dva mistrovské zápasy, které jim mohou pomoct.

 

„Nešli jsme do zápasu v ideálním rozpoložení, protože nám v posledních dvou dnech odpadli čtyři hráči kvůli viróze, což nám komplikovalo situaci. I přesto jsme se chtěli porvat o postup do dalšího kola a zaskočit favorita. V prvním poločase se hrálo vyrovnané utkání, kde jsme ale udělali dvě hloupé chyby, které nás stály dvě branky. Soupeř je zkušeně potrestal. My jsme si vypracovali jedinou velkou šanci a mohli jsme zdramatizovat ještě před přestávkou, ale to se nám bohužel nepovedlo. Jinak jsme toho ale směrem dopředu moc neměli a byli jsme bezzubí,“ ohlédl se za prvním poločasem kouč Čechovic David Kovalský.

Ve druhém poločase ještě chtěli hráči zápas zdramatizovat a pokusit se o známou „Csaplárovu“ past. „Ve druhém jsme chtěli něco změnit, ale musím říct, že dopředu jsme zůstali jaloví a neměli jsme moc z čeho hrozit. Navíc pak přišly nějaké karty a v deseti už jsme neměli sílu vzdorovat. Bylo vidět, že nemáme moc čím doplnit a měli jsme jen tři hráče na lavičce, takže docházela i síla v těžkém počasí.“

Ač výsledek 0:6 vypadá zcela jasně, tak až takový rozdíl podle kouče mezi oběma celky nebyl. „Nemyslím si, že by tam byl až tak velký rozdíl. Určitě měl ale zápas zcela odlišné tempo, než tomu bylo v přípravě před 14 dny. Holice tam má mladé, rychlostní typy hráčů a dnes jsme na ně nestačili. Výsledek ale nemusel a neměl být až takový. V závěru jsme taky zbytečně dostali ještě dvě branky, ale bohužel. Beru to tak, že to může být dobrá facka před startem přeboru,“ pokračoval lodivod.

Kouč věří, že marodi by se měli vrátit brzy zpátky do procesu. „Snad se jedná jen o nějaké nachlazení a kluci budou do prvního mistrovského zápasu fit. Už teď počítáme s tím, že za červenou kartu nám bude chybět Šteigl, který dostane pravděpodobně jeden zápas. I tak ale budeme chtít v Mohelnici první zápas zvládnout,“ zakončil Kovalský.

 

Mol Cup – 2. předkolo

Sokol Čechovice

1. HFK Olomouc

0:6 (0:2)

Branky: 13., 33., 47. a 64. Svrčina, 86. Hovorka, 90+1. Skopal. Rozhodčí: Petrásek – Doležal, Šustr. Žluté karty: 10. Halouzka, 19. Studený, 50. a 69. Šteigl, 58. Koláček, 64. Trajer – 66. Černík. Diváků: 168.

Sestava Čechovic: D. Klimeš – Ráček, Studený, Koláček (77. Walter) – Veselý (72. Svoboda), Halouzka, Novák, Jurníček, Zelina – Šteigl, Trajer (62. M. Klimeš). Trenér: David Kovalský. 

Sestava 1. HFK Olomouc: Spálenka – Purztidis, Frantík, Černík (69. Horák), Novotný (55. Tománek), Svrčina, Pavelka, Skopal, Stoklasa (55. Pícha), Zeman (74. Hovorka), Brulík (74. Spáčil). Trenér: Petr Večeř.