V roce 2019 si na jaře hráči Klenovic zajistili titul přeborníka na půdě svého úhlavního rivala z Pivína a po výhře 2:3 mohli slavit. O pět let později si tento pocit znovu zopakovali. Za poslední dekádu se jedná už o třetí mistrovské oslavy, což jasně deklaruje, že fotbal v Klenovicích je nyní ve skvělé kondici. Stejně jako před pěti lety, tak i nyní se ale mužstvo rozhodlo, že postup o soutěž výše nepřijme. V novém ročníku se tak pokusí přidat čtvrtý zářez, pod kterým by bylo podepsané současné vedení.

„Získat titul je vždy mimořádná událost spojená s emocemi a projevy obrovské radosti. Za mého působení od roku 2009 je to v pořadí už 3. získaný mistrovský titul a oslava každého z nich je neopakovatelná, krásná, ale vždy jiná. S přibývajícím věkem si však člověk váží více toho posledního, protože možností na obhajobu nebo pozdější vítězství bude spíše ubývat, prozradil na klubovém webu předseda klubu Stanislav Cetkovský, který je zároveň starostou obce.

Stejně jako před pěti lety, tak i nyní neznamenaly mistrovské oslavy i radost z postupu. „Možnost postupu do I. A třídy jsme odmítli. Pro realizační tým by se v podstatě vůbec nic nezměnilo, ale rozhodnutí jsme přenesli na hráče. Na jejich herním projevu a výkonech by záležela účast ve vyšší soutěži. Vůli hráčů respektujeme. To však neznamená, že bychom se bránili dalšímu titulu, i když obhajoba je vždy těžká. Pokud opět vyhrajeme, přihlásíme v dalším soutěžním ročníku I. A třídu,“ prozradil dále předseda.

S tím, že se toho v rámci kádru příliš měnit nebude, tak se dá očekávat, že i v další sezóně budou patřit Klenovice k jednomu z favoritů, záležet bude především na jejich výkonnosti i chuti znovu zažít podobné oslavy. „Cíl je pro nás vždy jasný. Dosáhnout nejlepšího možného výsledku, abychom si řekli, že jsme pro to udělali vše. Také chceme nadále pokračovat v práci s mládeží, u které vidíme obrovský posun, za nějž patří dík všem trenérům, ale i rodičům, kteří se postupně zapojují, a věřím, že i naše nejmenší hráče, ale taky fanoušky budeme fotbalem dál bavit,“ zakončil Cetkovský.