Do nového ročníku, kdy se po delším čase vrací Haná Prostějov do „A“ skupiny I.B třídy, se v klubu děje více změn, než byli fanoušci v posledních letech zvyklí. Do dalšího ročníku už mužstvo nepovede Daniel Kolář, který si jako svého nástupce vybral Lubomíra Keluce, jenž skončil v polovině jarní části v divizním Kostelci. „Nabídek bylo skutečně dost, až jsem byl sám překvapený.

Po všech stránkách mi ale největší význam dávala právě ta od Hané a věřím, že se nám podaří nastartovat něco úspěšného,“ prozradil lodivod na úvod. Kromě něj by zeleno-bílé dresy měly obléknout i nové posily, díky kterým by mohli Hanáci patřit mezi favority soutěže.

„Klub jako celek funguje na velmi dobré úrovni. Za poslední období se tu vytvořila i dobrá koncepce s mládeží, která se rozrůstá a bude tak snad již brzy čím mužstvo doplňovat. Snad tam tedy nějaký potenciál na vyšší soutěž do budoucna je. Kamkoliv jsem přišel, tak to vždy byl spíše běh na delší trať,“ uvedl kouč jeden z důvodů, proč se rozhodl nabídku Hané přijmout, i když na stole měl nabídky i z I.A tříd či dalších klubů.

Prvotní cíl je pro něj jasný. Dostat do mužstva pravidelnou tréninkovou morálku. „Moc dobře vím, že Haná nikdy netrénovala, takže to je první věc, kterou musíme postupně měnit. Budeme tu káru pomalu, ale jistě roztlačovat a uvidíme, jakým tempem ta kára pojede,“ nastínil Keluc.

Další věcí, kterou kvitoval, je fakt, že vedení Hané jednalo na rovinu a nebyl žádný problém se domluvit. „Máme dohodu, že pokud by se naskytla nabídka, která by mě lákala z vyšších soutěží, tak bych mohl jít. Neříkám, že to nastane. Nikdy jsem odnikud neutíkal, ale jsem rád, že to máme takto nastavené, nejednalo by se o nějaký vážný problém. Já ale počítám s tím, že jak Haná funguje dlouhodobě, tak bychom neměli mít problém,“ pokračoval trenér, za kterým by mělo dorazit i několik posil, jež by měly pomoct k předním příčkám.