Kolotoč druhé ligy se rozjel ve vysokých obrátkách a v neděli dopoledne odehrají fotbalisté Prostějova už čtvrté kolo. V něm se v Chance Národní lize představí už potřetí na půdě soupeře a zamíří tam, kde loňský ročník končili, tedy na půdu Viktorky Žižkov. V loňském roce s tímto soupeřem zapsalo eskáčko plný počet bodů a šňůru by hráči chtěli protáhnout i nyní. Výkop zápasu je tradičně na tomto místě v neděli 4. srpna v 10.15 hodin.

Viktorka Žižkov přede dvěma roky zcela jasně opanovala třetí ligu a vrátila se do profesionálního fotbalu. Po podzimu to vypadalo na záchranářské starosti, ze kterých se ale dokázala včas dostat. Letos se bude chtít zase posunout tabulkou výš. „Čeká nás další nepříjemný soupeř, ale soutěž bude opět vyrovnaná a budou rozhodovat detaily. Pojedeme tam s tím, že bychom se rádi v neděli odpoledne vraceli i s body domů,“ prozradil kouč Prostějova Radim Kučera.

Podpořit Prostějov může i vzájemná bilance, kdy poslední dva duely dokázalo mužstvo zvládnout. Ten minulý byl navíc klíčový k záchraně. „Vzpomínky na poslední zápas sezóny zůstaly naštěstí pozitivní, nyní ale budou oba celky v jiném rozpoložení a kádry také prošly určitými změnami. Roli může hrát i únava, přeci jen v těch vedrech není anglický týden úplně nejjednodušší,“ tuší Kučera.