V loňském ročníku se oba celky potkaly až ve finále. Nyní se v rámci pohárové soutěže utkaly hned ve čtvrtfinále a souboj neměl před začátkem většího favorita. Bylo však jasné, že hosté budou chtít oplatit loňskou porážku domácímu celku, a i díky posilám, které do letošního ročníku vstupují se jim to skutečně podařilo. O soupeři pro další kolo rozhodne los.

Sokol Čechovice „B“

Jiskra Brodek u Konice

0:2 (0:2)

Branky: 21. a 40. Hubený. Rozhodčí: Kordzik – Müller, Protivánek. Žluté karty: 42. Sobota, 75. Zatloukal. Diváků: 50.

Sestava Čechovic: Chapčák – Kovalský, Naicler, Svoboda, Zatloukal, Klimeš, Starý, Šteigl, Cetkovský, Bilík, Faltýnek. Střídali: Žák, Sobota, Obručník, Foukal, Kobliha. Trenér: Josef Šteigl.

Sestava Brodku u K.: K. R. Grepl – Zemánek, Takáč, Burget, Možný – M. Grepl, Koudelka, Hubený, R. Zemánek – Kamený, Kolář. Střídali: Žilka, Kschwend, Burget, Vičar, Blatner, J. Koudelka. Trenér: František Vlach.

Hodnocení trenéra Čechovic Josefa Šteigla: „Celkově jsme měli po dvou trénincích a sestava je hodně omlazená, což se za mě dnes potvrdilo. Musím uznat, že to byl jinak poměrně vyrovnaný zápas, ale soupeř tam v prvním poločase měl o něco více ze hry a dokázal z toho dát i dvě branky. Ve druhém poločase pokračovala podobná hra a Brodek na rozdíl od nás dokázal své šance proměnit. Je vidět, že posílili a budou určitě trápit každého. Co mě mrzí je výkon sudích, protože to dnes nebylo ani tak o fotbale, jak o tom, aby to všichni přežili ve zdraví.“

Hodnocení trenéra Brodku u Konice Františka Vlacha: „Pořád jsme v plném tréninku a měl jsem trošku obavy. Musíme ukázat, že chceme být dobří a vyhrávat. První poločas jsme zvládli a šli jsme do vedení o dvě branky. Ve druhé půli jsme mužstvo prostřídali, protože jsme měli řadu náhradníků a povedlo se vyhrát. Jsem rád, že postupujeme dále a příští týden nás čeká další zápas. Musím se ale zastavit u rozhodčích, protože to dnes bylo to nejslabší na hřišti a na obě strany fotbalu rozhodně nepřidaly, bohužel.“