Jasného favorita mělo klání ve čtvrtfinále okresního poháru v Konici, kde domácí celek přivítal soupeře z Přemyslovic. Domácí celek se loni držel horních pater okresního přeboru, zatímco hosté se trápili ve třetí třídě. To se potvrdilo i na hřišti a Konice si dokráčela za postupem do dalšího kola, když o své poklidné výhře rozhodla ve druhé půli.

Sokol Konice „B“

Sokol Přemyslovice

5:0 (1:0)

Branky: 23. Kořenek, 53. Antl, 72., 76. a 81. O. Zatloukal. Rozhodčí: Kubalák – Zatloukal, Kyselý. Žluté karty: 65. Antl (K). Diváků: 88.

Sestava Konice: L. Zatloukal – Čapka, Mrňka, Rus, Růžička – Janeček, Kořenek, Paš, Drešr – Antl, O. Zatloukal. Střídali: Ryp, Kučera, Kubín, Weisgärber, Havlíček. Trenér: Jiří Ryp.

Sestava Přemyslovic: Raška – Kuchař, Hudák, Špaček, Kopečný, Faltýnek, Dunka, Vybíral, Růžička, Horák, Janoško. Střídali: Horák, Smékal, Vybíral.

Hodnocení trenéra Konice Jiřího Rypa: „Brali jsme to jako další přípravný duel, i když šlo o pohár. Jsem rád, že jsme se sešli ve velmi obstojné sestavě a musím říct, že jsem byl po delším čase zase spokojen s naším výkonem. Soupeř se dokázal držet a v první půli bylo vidět, že měl ještě síly s námi běhat. Byla tam jedna velká šance na obou stranách a proměnili jsme ji my. Ve druhé půli jsme už naopak dominovali a soupeři jsme toho moc nedovolili. Vyhráli jsme zaslouženě a jsem rád, že si i další týden dáme přípravu v rámci poháru.“