Místní TJ Sokol oslavil v loňském roce kulaté výročí 80 let od založení fotbalového družstva. Oslavy tohoto jubilea však přišly na řadu až nyní a klub nenechal nic náhodě. Pro své, ale i okolní fanoušky připravil bohatý program s tradičně skvělým občerstvením a skvělá atmosféra probíhala od brzkých odpoledních hodin až do pozdního večera.

Největším tahákem pak byl bezpochyby SIGI tým, který tvoří bývalí fotbaloví internacionálové a osobnosti ze světa showbyznysu.

„My jsme začali tuto akci řešit na konci loňského roku, kdy jsme se chtěli vrátit k oslavám výročí od založení klubu a dohodli jsme se na akci, kterou uspořádáme až letos. Proto to tak byla oslava 80 + 1 roku od založení, což si myslím, že také zrovna moc klubů nemá,“ prozradila na úvod se smíchem předsedkyně klubu Věra Kraváková.

Vše odstartoval v poledne první zápas, o který se postarali zdejší žáci proti celku Nezamyslic. Poté už přišel zlatý hřeb a exhibiční utkání domácího výběru proti SIGI týmu, za který nastoupily osobnosti ze světa sportu i kultury. Obrovskou pozornost poutal Tomáš Řepka, Horst Siegl, Ladislav Vízek, Roman Hubník, či Sagvan Tofi. Všechny známé osobnosti se pak s radostí fotily a podepisovaly s fanoušky, kteří zaplnili fotbalový areál.

„Jsme moc rádi, že se akce skutečně podařila. Soupeři, co si přijeli proti naším týmům zahrát, tak měli radost z pěkného zážitku. Stejné odezvy jsme měli od návštěvníků a fanoušků, kteří dorazili. Pochválil nás i předseda Sokola pan Zatloukal, takže spokojenost opravdu panuje, zároveň už ale cítím i velkou únavu, protože toho za tři dny bylo opravdu dost. Trošku mě mrzí, že jsem osobně z fotbalu moc neviděla, ale to už je holt úděl,“ pokračovala s úsměvem Kraváková, která však sama přiznala, že největší podíl na celé akci má Božena Dadáková. „Poslední dva měsíce tomu obětovala neuvěřitelně moc, a ještě společně s paní Hanákovou jim patří obrovské uznání.“

SIGI tým nebyl zvolen náhodou. V Mostkovicích je totiž více fanoušků Sparty než Slavie. „Začíná to už od dcery, která je taky trošku dirigentem. (smích) Je tady určitě větší podíl Sparťanů a přijde mi, že se někteří museli i přizpůsobit. Slávisty ale máme taky a popichování tu probíhá pravidelně. Jsme ale nesmírně rádi, jak se nám to nyní sešlo. I kluci, kteří přijeli ze SIGI týmu, byli nadšení a pochvalovali si naše občerstvení. Ani se jim nechtělo odjíždět“, zakončila Věra Kraváková.