V pátém kole Chance Národní ligy fotbalisté 1. SK Prostějov konečně po tři sta jednaosmdesáti minutách střelecký půst, na vítězství to však nestačilo. S Vlašimí remizovali 1:1, přestože se až do konce snažili vstřelit vítězný gól. Na plný bodový zisk tak čekají již pět zápasů a v posledním střetnutí jim k úspěchu nepomohla ani téměř sedmdesáti minutová přesilovka.

 

Lehce opatrný začátek ukončila 5. minuta. Po centru hostujícího Závišky pálil nebezpečně Šubert a Vejmola musel předvést bravurní zákrok. Domácí chtěli rychle odpovědět, jejich úsilí ale ve dvou případech zastavila nervozita a z ní pramenící nepřesná kombinace.

Po deseti minutách vstoupil do děje střetnutí vlašimský Kurka. V průběhu dvou minut viděl dvě žluté karty a musel předčasně do kabiny. Především dojetí Lahodného u postranní čáry bylo zbytečné a zařídilo Prostějovu přesilovku.

Hráči eskáčka okamžitě vycítili šanci a hnali se do útoku. Po vybídnutí Koudelky měl první gólovou příležitost Vybíral, hostující Spilka ale vytáhl skvělý zákrok. V jednadvacáté minutě se už skóre měnilo. Po rohu Koudelky se prosadil Matoušek, na kterého vlašimská obrana trestuhodně zapomenula a domácí záložník toho precizně využil a hlavou otevřel střelecký účet utkání.

Hosté rozhodně pouze nebránili. Dvakrát se pokoušel vyrovnat Záviška, ve 43. minutě hlavičkoval nebezpečně Breda, který jen těsně minul branku. V nastavení se Prostějov mohl radovat podruhé. Vybíral ovšem po centru Matouška z pěti metrů netrefil přesně a jeho pokus mířil nad břevno.

Další velká příležitost prostějovských fotbalistů přišla šest minut po přestávce. Na hranici pokutového území se o míče pořádně opřel Koudelka, Spilka ale své spoluhráče opět výrazně podržel. V 57. minutě Vlašim srovnala krok. Centr Šuberta usměrnil za čáru hlavičkující Hodek.

Hráči Prostějova se snažili o rychlou odpověď. Slaměna pálil nad, stejným směrem poslal míč také Bartolomeu. Hanáci měli převahu, jejich soupeř ale využíval každou příležitost ke kouskování hry. Navíc Vlašim využila možnosti ke střídání a posílila defenzivu, přes kterou se dostávali domácí jen s velkými obtížemi. Hosté totiž dokázali zahustit střed pole a byli důslední také při bránění křídelních hráčů soupeře.

V samotném závěru se přece jen dostali k nebezpečnému zakončení po faulu Pudila na hranici vápna. Slaměna vystřelil nečekaně po zemi, ani jeho pokus se ale nevešel mezi tyče a zajímavý duel skončil remízou.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ

Radim KUČERA – 1.SK Prostějov:

„Měli jsme k dispozici téměř sedmdesát minut dlouhou přesilovku, i proto mě mrzí, že jsme utkání nedokázali zvládnout za tři body. Ukázala se naše slabina. Nebyli jsme schopni soupeře v přečíslení porazit. Dobrých příležitostí jsme přitom měli hodně. Ta nepřesnosti při zakončení nás ale sráží. Nedokážu si vysvětlit, z čeho to vlastně plyne, protože když se na hráče dívám v tréninku, tak to trefují naprosto přesně. V tom zápase ale asi chybí ten potřebný klid. Měli jsme přidat druhý gól, který jsme bohužel nedali. Ve druhém poločase byla naše převaha platonická, hodně centrů nám Vlašim posbírala na přední tyči. Jindy chyběla přesnost při zakončení. Navíc jsme nedokázali uhrát vzadu nulu, to je také velká škoda. Musíme jít dál a pracovat, abychom příště byli úspěšnější.

 

CHANCE NÁRODNÍ LIGA – 5. kolo

1. SK Prostějov - FC Sellier & Bellot Vlašim 1:1 (1:0)

1:1 (1:0)

 

Branky: Branky: 21. Matoušek – 57. Hodek. Rozhodčí: Nehasil – Kubr, Beneš. Žluté karty: 88. Habusta – 11. Kurka, 90. A. Pudil. Červená karta: 13. Kurka. Střely na branku: 7:4. Střely mimo branku: 8:5. Rohové kopy: 11:5. Držení míče: 56 % : 44 %. Diváků: 790.

                                         

Sestava Prostějova: Vejmola – Lehovec, Ševčík, Šindelář, Carneiro – Vybíral (61. Slaměna), Lahodný (86. Habusta) – Matoušek (61. T. Jedlička), Matocha (61. Bartolomeu), Koudelka – Žák (77. Hrdlička). Trenér: Radim Kučera.

 

Sestava Vlašimi: Spilka – Musil (78. Soukeník), Kulhánek (C), Breda, Kurka – Onije – Lehký (78. Rosa), Šubert (65. A. Pudil), J. Franěk (22. M. Pudil), Záviška – Hodek (78. Biegon). Trenér: Aleš Majer.