První kolo, ale s pořadovým číslem druhé, nabídla I. A třídy skupiny „A“ a přinesla také souboje dvou zástupců z Prostějovska. Oba nakonec budou vzpomínat na vstup do sezóny celkem v dobrém. Oba totiž prokázaly v zápasech herní převahu nad soupeřem.

Zatímco však Určicím to stačilo jen na remízu, Pivín dokázal v domácím prostředí bodovat naplno, a navíc nepřipustil ani jedno inkasování.

SK Bludov - TJ Sokol Určice 1:1 (1:0)

Branky: 37. Sadil – 85. Frehar. Rozhodčí: Vláčil – Petr, Fuchs. Žluté karty: 45. Kašpar, 79. Stuchlý – 22. D. Škrabal. Diváků: 80.

Sestava Určic: Vičar – Maňák, Rus, Hudský (71. Frehar), Mašek – Procházka, Vaverka, Halouzka, Škrabal – Hanzelka (71. Vodák), Kiška. Hrající trenér: Petr Vodák.

Hodnocení hrajícího trenéra Určic Petra Vodáka: „Obě poloviny jsme byli lepší, soupeř jen nakopával balóny a jen se na sílu snažil získávat souboje ve vzduchu. Měli jsme tak 70 procent držení míče, ale nedávali jsme šance. Musím naše hráče pochválit za bojovnost, hráli opravdu dobře. Mrzet nás můžou neproměněné šance.“

 

Sokol v Pivíně - FK Šternberk „B“ 3:0 (0:0)

Branky: 72. Zlámal, 75. T. Ježek, 80. Prečan. Rozhodčí: Fuchs – Vláčil, Petr. Žluté karty: 35. S. Vrba, 65. T. Vrba – 30. Derka, 72. Korený. Diváků: 120.

Sestava Pivína: Oršel – Bartoník (86. Barnet), T. Vrba, S. Vrba (86. A. Vrba) – Prečan (81. Fica), J. Svozil, Valtr, Poláček, T. Ježek (81. Zbožinek) – M. Svozil, J. Ježek (69. Zlámal). Hrající trenér: Pavel Valtr

Hodnocení hrajícího trenéra Pivína Pavla Valtra: „Letní příprava byla všelijaká i kvůli dovoleným. To ale měly všechny týmy. Před zápasem jsme si ale řekli, že teď už je to ostrý zápas a musíme jej odmakat od první do poslední minuty. Výsledek totiž nepřijde zadarmo. V prvních dvaceti minutách jsme měli dvě velké šance a nedali jsme. Včetně penalty, kdy jsme dali tyč – to se ale stává. Soupeře jsme moc k ničemu nepustili. Chtěli jsme hlavně do druhé půle přenést hru z prvního poločasu. Přiznám se, že do šedesáté minuty jsem začínal být stále víc nervózní, nedařilo se nám využívat šance. Síly navíc v tom horku docházely. Dali jsme pak ale branku z rohu, pak už jsem věděl, že to dohrajeme do vítězství. Přidali jsme ještě jeden gól a navrch pak taky třetí branku po pěkném ťukeci, zakončeným přetaženým centrem a následnou hlavičkou. Po zápase jsem klukům poděkoval za výkon. Nesmíme ale usnout na vavřínech.“