Těžký los čekal v úvodním utkání na FC Dobromilice, které čekal silný výběr rezervy Kostelce. Kostelec, který loni zůstal jen těsně za vítěznými Nezamyslicemi se ale v zápase trápil, své šance neproměňoval a Dobromilice tak můžou slavit první letošní výhru a ještě k tomu před slušnou diváckou kulisou v domácím prostředí. Skóre zápasu se přelévalo z jedné strany na druhou, a i když to nebyl úplně pohledný fotbal, diváci se rozhodně nenudili.

Před začátkem utkání bylo jasné, že se bude hrát v těžkých podmínkách, protože předpověď hlásila 30 stupňů. Už při rozcvičování bylo zřejmé, že to na oba celky nepůsobí zrovna dobře. Nicméně stejné podmínky měla dnes všechna mužstva, která odehrála úvodní kolo nového ročníku okresního přeboru Prostějovska. Úvod tohoto zápasu dával naznat, že prim bude hrát spíše Kostelec, ale opak byl pravdou, a i Dobromilice se prezentovaly dobře zahranými brejkovými situacemi.

Jednu takovou likvidoval hostující brankář Jiří Kintr, kdy se zaskvěl vynikajícím zákrokem proti domácímu Fialkovy. Poté převzal otěže Kostelec a začal hrozit výpady ze stran. Centr skalníka z levé strany našel přesně hlavičku Grulicha, ten byl ale v mírném ofsajdu, takže akce byla předčasně zastavena. Podobnou situaci vymyslel kostelecký Langer, který předal míč na pravou stranu Kučerovi, ten poslal míč do vápna, ale hlavička hostujícího hráče neumístila míč mezi 3 tyče. A do třetice to byli hosté, kteří opět přes Skalníkovu stranu poslali míč do vápna, ale naservírovaný míč netrefil Ondřej Chytil ideálně a poslal ho mimo bránu.

Ke konci poločasu si vzali slovo domácí a po dobře sehrané brejkové situaci si vynutili penaltu, kterou Kratochvíl s přehledem proměnil a domácí šli do vedení. Už to vypadalo že to nejtěsnější vedení domácí udrží, ale v 37. minutě po střele Kučery, která se příhodně odrazila přímo na kopačku Chytila, se hosté mohli radovat, protože druhý jmenovaný prázdnou bránu v pohodě trefil. Do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu a cestu k vítězství měla obě mužstva stejně dlouhou.

Do druhého poločasu lépe vstoupili hosté, kteří se více tlačili před branku domácích a vytvořili si několik šancí. Jednu takovou proměnil v 52. minutě Jan Skalník a vypadalo to, že si domácí již vítězství pohlídají, protože chvíli poté se dostaly do dalších šancí, které ale bohužel pro ně neskončily gólem. Tato úvodní desetiminutovka však domácí nezlomila a v 57. minutě se podruhé v zápase prosadili. Centrovaný míč ve vápně před brankářem nepříjemně skočil a pouze jej vyrazil na dorážejícího Blumensteina, který jistě doklepl míč do brány.

Následná dvacetiminutovka byla hodně soubojová a chvílemi se emoce na hřišti dali krájet. Nebyla to moc pohledná pasáž a na domácích bylo vidět že remíza se silným soupeřem jim bude stačit a snažili se co nejvíce kouskovat hru. Tato taktika jim vycházela a Kostelec byl čím dál víc nervóznější. Tuto pasáž pak rozčeřil v 74. minutě opět domácí Blumenstein, když se mu podařilo skórovat ve velice podobné situaci jako v předchozí šanci. Odskok ve vápně nadělal gólmanovi takové problémy, že jej opět pouze vyrazil před sebe a dal tak příležitost rozšířit střelecký zápis Blumensteina o další gól.

Kostelec si pak vytvořil ještě několik příležitostí které ovšem neproměnil a soupeř začal čím dál víc kouskovat hru. To se samozřejmě hostům nelíbilo, a i rozhodčí vzal toto zdržování v potaz, když nastavil v okrese málo vídaných 8 minut. I přes tak dlouhé nastavení se hostům srovnat nepodařilo a domácí tak mohli slavit výhru před domácím publikem, která se určitě bude počítat.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Michal ROCHLA – FC Dobromilice

„Byli jsme asi šťastnější nebo jsme víc chtěli. Nevím, nerad takové zápasy. Soupeř byl fotbalovější, měl více ze hry, ale nám se to často dařilo bránit. Chvilkama to bylo dost vyhrocené a zbytečně. Jak jsem říkal, soupeř měl fotbalovější hráče, ale štěstí se přiklonilo na naši stranu.“

David PÍREK – FC Kostelec na Hané B

„Těžké utkání v těžkých podmínkách, které se nám na úvod soutěže moc se nepodařilo. Soupeř vyučoval produktivitu a my se v koncovce celkem trápili. Šancí na to abychom utkání zvládli, jsme si vytvořili dostatek. Udělali jsme v zápase víceméně 3 chyby a soupeř všechny potrestal tak to ve fotbale občas prostě je. Mě osobně tato prohra mrzí o to víc, že to pro mě bylo poslední utkání na lavičce Kostelce v roli trenéra béčka. Kluci ale mají na to opět hrát na špici, jen si to musí lépe sednout.“

Přebor OFS Prostějov, II. třída – 26. kolo

FC Dobromilice – FC Kostelec na Hané B

3:2 (1:1)

Branky: 32. Kratochvíl, 57. a 74. Blumenstein – 37. Chytil, 52. Skalník. Rozhodčí: Zatloukal Milan – Müller Petr, Protivánek Zdeněk. Žlutá karta: 50. Nosek – 28. Tichý. Diváků: 95.

Sestava Dobromilic: Nosek L. – Dostálík, Ryška, Václavík, Nosek Z. – Blumenstein, Králíček, Matoušek, Špaček – Kratochvíl, Fialka Střídali: Rochla, Rozehnal, Slavíček, Obruča, Loup. Trenér: Michal Rochla

Sestava Kostelce: Kintr – Piňos, Baláš, Tichý, Synek – Kučera, Langer, Doležel, Skalník – Parák, Grulich.  Střídali: Něnička, Chytil, Pírek, Tinka, Světlík. Trenér: David Pírek.

 

2.třída

 

 

3. kolo: Držovice – Brodek u Konice 2:5 (1:2). Branky: 1. a 80. Valenta – 37. Kamený, 45., 62. a 75. Kolář, 86. Zemánek. ŽK: 37. Valenta, 43. Šťastný, 66. Pokorný – 1. Grepl. * Plumlov „B“ – Čechovice „B“ 1:3 (1:2). Branky: 7. Křesala – 13. Obručník, 44. Sobota, 73. Žák. * Smržice – Určice „B“ 4:2 (2:1). Branky: 17. a 65. Kotlár, 40. a 56. Richter – 9. Javořík, 54. Hanzelka. ŽK: 31. Kotlár. * Vrchoslavice – Vrahovice 1:2 (1:2). Branky: 41. Neckář – 5. Petík, 25. Střebský. ŽK: 5. Klesnil, 38.  a 75. Coufalík – 33. Štěpánek, 72. Hatle. ČK: 75. Coufalík. * Němčice n/H – Konice „B“ 1:4 (1:2). Branky: 5. Handl – 15. Ryp, 38. Franc, 78. Paš, 85. Kvapil. ŽK: 26. Jordán, 35. Tomek, 60. Krejčí, 72. Studený – 40. Čapka, 42. Rus. * Dobromilice – Kostelec na Hané „B“ 3:2 (1:1). Branky: 32. Kratochvíl, 57. a 74. Blumenstein – 37. Chytil, 52. Skalník. ŽK: 50. Nosek – 28. Tichý.