Dva úspěchy si připsaly o víkendu týmy z Prostějovska. Jak Určitě, tak Pivín totiž vyhrály. Zatímco pro Určice šlo po divokém průběhu zápasu o první výhru v ročníku, Pivín jednobrankovým výsledkem přidal čtvrtou výhru a je zatím stoprocentní.

TJ Sokol Určice

TJ Sokol Bernartice

6:4 (5:2)

Branky: 11., 34. a 43. Zapletal, 6. a 90+1. Frehar, 28. Procházka – 12. a 60. Kutal, 33. Šerveňák, 60. Šebesta. Rozhodčí: Hrbáček – Slota, Petr. Žluté karty: 15. Menšík, 15. Grulich, 26. Maňak, 68. Halouzka, 72. Procházka, 78. Vaverka, 80. Frehar, 90+2. Vičar – 28. Planý Sebastian, 34. Cundrla, 38. Planý Samuel, 51. Kutal, 59. P. Červeňák, 86. M. Červeňák, 90+2. Šebesta. Červená karta: 90+2. P. Červeňák. Diváků: 50.

Sestava Určic: Vičar – Grulich, Rus, Maňák – Piňos (76. Paul), Halouzka, Menšík (88. Hudský), Procházka, Kiška (35. Vaverka) – Frehar, Zapletal. Hrající trenér: Petr Vodák.

Hodnocení hrajícího trenéra Určic Petra Vodáka: „Přijel strašně silný soupeř s útočnou silou. Věděli jsme, že dopředu jsou moc dobří a slabší na bránění. Postavili jsme na tom taktiku, do puntíku ji pak plnili. Chtěl bych vyzdvihnout útočné duo Frehar – Zapletal. Fantasticky odehrané. V zápase se pak ukázalo, že hráči celkově nejsou moc disciplinovaní, byl to takový karetní mariáš. Chtěl bych kluky pochválit za přístup, bojovnost a předvedenou hru. Jsme moc rádi za tři body.“

SK Náměšť na Hané

Sokol v Pivíně

0:1 (0:1)

Branky: 16. M. Svozil. Rozhodčí: Bašný – Kopecký, J. Horák. Žluté karty: ě+. A 54. Konečný, 50. Brančík, 61. Elsner, 67. Fišara – 38. a 90+3. S. Vrba, 44. Vyroubal, 53. Večeřa, 89. Valtr. Červené karty: 54. Konečný – 90+3. S. Vrba. Diváků: 105.

Sestava Pivína: Běhalík – T. Ježek, Bartoník, S. Vrba – Večeřa, Vyroubal, Valtr, Musil – M. Svozil, J. Svozil, Trajer. Hrající trenér: Pavel Valtr.

Hodnocení hrajícího trenéra Pivína Pavla Valtra: „Těžko se mi to hodnotí. Byl to zápas takový zvláštní. Nastoupili jsme s tím, že chceme dovézt bodík. Jsem rád, že se podařily všechny tři. Ale dá se říct, že v první půli jsme měli hru tak ze 60 procent pod kontrolou, ale díky tomu, že jsme byli silnější na balónu, vytvořili jsme si šance a soupeř udeřil brejky. Měli tam velmi rychlého útočníka, ten nám dělal problémy. Zaplaťpánbu, nic neproměnil. Jak jsme byli silnější, šance jsme si vytvořili, doplatili jsme ale na to, že jsme v první půli dali jen jednu z pěti šancí. Po prvním poločase jsme měli vést možná 4:1. Bohužel se tak nestalo. Řekli jsme si v šatně, že druhý poločas musíme stejně odmakat. Opak byl ale pravdou, hodně to ale ovlivnila červená karta pro soupeře. Nevím, co se klukům honilo hlavou, ale přestali jsme hrát organizovaně, dělali jsme chyby a dostali soupeře do hry. Nám to vyloučení spíš ublížilo, soupeř hrál jen na brejky. Ustáli jsme to ale nějak a posledních deset minut si nepamatuji, že by nás soupeř takto zavřel na naší půlce. Povedlo se to ale ubránit, za to jsem rád. Uhráli jsme další nulu vzadu. Nyní se musíme připravit na Velké Losiny, to nebude vůbec jednoduchý soupeř. Po tom vývoji v závěru si možná soupeř bod zasloužil. Ale fotbal je někdy krutý.“