Po dlouhých sedmadvaceti dnech nastoupí fotbalisté 1. SK Prostějov do utkání v Chance Národní Lize. V televizním zápase přivítají v rámci 11. kola Varnsdorf. Střetnutí se bude hrát v sobotu od 18 hodin.

„Pauza byla dlouhá, jsme natěšení a připraveni podat dobrý výkon a před vlastními fanoušky získat tři body. Do druhé části podzimu chceme vstoupit výhrou,“ přibližuje odhodlání týmu trenér 1. SK Prostějov Radim Kučera.

Severočeši měli fantastický vstup do sezony a ve třech zápasech získali sedm bodů. V Brně dali navíc Zbrojovce šest branek. Pak se ale zasekli a v následujících pěti kolech čtyřikrát prohráli a remizovali pouze v 5. kole na půdě sparťanské rezervy. V posledním soutěžním duelu prohráli 0:3 s Chrudimí.

„V poslední době se Varnsdorfu nedaří. Po podařeném startu přestali dávat góly. V posledních pěti zápasech se trefili pouze dvakrát. Říká se, že každá série jednou skončí, my uděláme maximum, abychom tu varnsdorfskou prodloužili,“ říká Kučera.

V defenzivě příštího prostějovského soupeře dominují zkušení obránci Martin Kouřil a Matěj Kubista. Jinak ale severočeský klub tradičně sází především na nadějné mladíky, kteří pravidelně přicházejí na hostování s ligových klubů. „Dlouhodobě spolupracují s Jabloncem, mají ale hráče i s jiných klubů. Třeba Filipa Brdičku z Pardubic, to je šikovný útočník,“ komentuje kádr protivníka prostějovský trenér, podle něhož bude zápas stát hráče hodně sil. „Předpokládám, že se bude hrát rychlý a pohybově náročný fotbal,“ míní Kučera.