Zajímavou podívanou sliboval sobotní zápas rezerv Kostelce na Hané a Konice. Týmy v tabulce sousedily, oba navíc dávaly spoustu gólů. V utkání hraném v Kostelci nakonec padly čtyři, po dvou na každé straně. Mnohem méně spokojení byli ale domácí. Kromě řady neproměněných šancí je můžou mrzet také nedobře odkopané penalty.

 

 

Utkání začalo vlažně. V 5. minutě už ale Holoubek střílel po přistrčení od Skalníka – brankář byl na místě. Krátce nato Chytil skluzem zachránil situaci, když čistě obral na postranní čáře Rypa. V 9. minutě Skalník našel Grulicha, jeho následná nabídka na druhou tyč ale adresáta nenašla. 17. minutě přišel náznak i ze strany Konice. Kvapil posílal patičkou Rypovi, ten ale nezpracoval. Kostelec byl ale aktivnější, z protiútoku střílel Skalník, brankář míč vytáhl na roh. V další šanci se hned poté ocitl Vymazal, míč letěl nad. Na straně Konice měl možnost Antl, rána se mu ale moc nepodařila. Po faulu Skalníka pak měli hosté standardku blízko vápna, domácí ale situaci ustáli. V první půlhodince hry se v šancích objevili znovu Skalník a Chytil. V obou případech se činil brankář Konice. Ve 31. minutě to zkoušel z dálky Antl, nepřesně. Ve 36. minutě mohlo dojít na změnu skóre. Skalníka trefil v akci soupeř a následoval volný přímý kop. Ten skončil na obraně, z dorážky pak dal hodně nad Vymazal. Krátce poté si šel Skalník pro další faul, zatažení od soupeře se ale tentokrát nepískalo. Závěr poločasu ale patřil Konici, po nebezpečné akci hrané z levého křídla museli domácí odkopávat z vápna. V samém závěru střílel z dálky Drešr. Míč ale nevměstnal mezi tři tyče.

Hned zkraje druhé půle mohl otevřít účet zápasu Skalník. Přešel hráče, vytočil se do střely a trefil levou tyč. Dorážka mířila mimo. Ve 49. minutě Vymazal zblízka ze skrumáže před bránou nedal. Hned poté se hosté radovali. Martin Kořenek zakončil z pravé strany situaci 2 na 1 povedenou střelou do vzdálenějšího růžku. Holoubek se následně protáhl podél brankové čáry, nevyrovnal však. Poté už se ale domácí dočkali. Vymazal se postavil k rohu a našel hlavu Radka Doležela – 1:1. Následně Grulich před bránou nedal, ze druhé vlny se neprosadil ani Piňos. Pak zapracovaly emoce, Ryp šel ve vápně k zemi a hosté se následně marně dožadovali penalty. V 70. minutě se hosté znovu dostali do akce po pravém křídle. Následně přenesli hru nalevo, kde byl Oldřich Kvapil, který nastřelil míč. Ten ještě tečoval Antl a bylo to 2:1 pro Konici. V 73. minutě měl Vymazal další šanci po jednom z četných rohů Kostelce, neproměnil. Deset minut před koncem se do další střely vytočil Skalník, našel však jen brankáře. Hned nato ale Kostelec srovnal, po přízemním centru přišlo doklepnutí do brány od Ondřeje Chytila – 2:2. Další velké šance už nepřišly a skóre se už neměnilo, následovaly tak pokutové kopy. V nich se mnohem více dařilo Konici. Ve druhé sérii přestřelil Skalník a hned poté poslal míč i Doležel mimo. Vítěznou penaltu si tak připsal zakončením k tyči David Kubín a rozhodl tak zápas, v němž byl Kostelec častěji na balónu, hosté však byli mnohem efektivnější.