V dohrávce 9. kola Chance Národní ligy si fotbalisté 1. SK Prostějov porazili s brněnskou Zbrojovkou, kterou porazili 3:1, když všechny branky nasázeli soupeři během sedmi minut. Stylově tak oslavili 120. výročí založení fotbalu ve městě.

První poločas se hrál téměř výhradně podle prostějovských not. Lima se hned v úvodu zápasu dostal k hlavičce, míč poslal těsně nad bránu. Stejný hráč o chvíli později vysunul Ševčíka, který ovšem míč nasměroval jen do rukavic brankáře Muchy. Na konci úvodní dvacetiminutovky se ještě do zakončení dostal Žák, jeho pokus mířil na vzdálenější tyč, avšak do brankového prostoru se nevešel.

Velkou šanci měl na konci šestadvacáté minuty Lima po parádním centru Lehovce. Jeho zakončení hlavou mířilo těsně vedle hostující branky a brněnská obrana si musela pořádně oddechnout, že přešila bez pohromy.

Zbrojovka dlouho potvrzovala, že se jí aktuálně nedaří a během první části střetnutí vyprodukovala jedinou pořádnou střelu. Se štiplavým zakončením Granečného si ale výborně poradil brankář Vejmola.

Dvě minuty před koncem už fanoušci zvedali ruce nad hlavu. Po zajímavém signálu se se balon odrazil ve vápně k Habustovi, jehož ránu s vypětím všech sil vyrážel gólman Mucha a především jeho zásluhou skončil poločas bez branek.

Ten druhý přinesl uragán eskáčka. Po šesti minutách centr mířící do pokutového území se příhodně odrazil na hranici vápna k volnému Šindelářovi, jehož pohotová střela zapadla přesně k pravé tyči hostující brány – 1:0!

O čtyři minuty později to už bylo o dva góly. Z pravé strany posílal do vápna přízemní střílenou přihrávku Lehovec a míč si do vlastní brány smolně srazil Filip Štěpánek, za kterým situaci ještě jistil Žák.

Prostějovský útočník se dočkal v 58. minutě. Po dalším centru a po chybách brněnských hráčů v pokutovém území se na malém vápně zorientoval dokonale a snadno dopravil balon za záda brankáře Muchy.

Hosté pouze snížili v 66. minutě po rychlém brejku, na jehož konci byl osamocený Kronus. Inkasovaný gól ale žádnou dramatickou koncovku nepřinesl. Domácí si bez větších problémů hlídali potřebný náskok a zaslouženě získali tři body.