Rozpačité pocity museli cítit fotbalisté 1. SK Prostějov po třech mistrovských zápasech, které odehráli během jediného týdne. Špatný dojem po zbytečné remíze s Varnsdorfem napravili výhrou nad brněnskou Zbrojovkou. Pak ale přišla vysoká porážka na půdě sparťanské rezervy, přestože Hanáci byli dlouho lepším týmem, popravila je osmiminutová pasáž, v níž dostali tři branky. Čtyři body se sice počítají, do dalšího týdne vstoupí přesto fotbalisté s dojmem, že mohli získat víc.

„Jen se potvrzuje, že v této soutěži může hrát každý s každým a žádný soupeř není špatný. Musíme brát ty body, výsledky už nezměníme. A pracovat na tom, abychom rozhodující situace příště zvládli lépe,“ uvedl trenér prostějovských fotbalistů Radim Kučera.

Herně tým během týdne obstál. V každém utkání se snažil o aktivní napadání, rychlý přechod do ofenzivy. Zaznamenal šest branek, což rozhodně není málo. Ale nevyvaroval se chybiček v ofenzivě, což přineslo ztráty.

„Po Varnsdorfu jsem na následném rozboru celému týmu pořádně vyčistil žaludek. Nebral jsem si servítky. Ukazoval jsem všechny situace, které jsme měli dohrát. Kde bylo třeba hrát jednoduše a nic nevymýšlet. S Brnem to bylo vidět, kluci byli hladoví. Šli za výhrou. Musel jsem je za to pochválit,“ ohlédl se za nejvydařenějším zápasem týdne Kučera.

V nastaveném trendu pokračovali fotbalisté také v prvním poločase následujícího střetnutí proti béčku Sparty. Zahodili ale spousty šancí, což je po pauze mrzelo, přestože i domácí trenér Luboš Loučka uznal, že výsledek byl příliš krutý. „Výsledek není spravedlivý. Spíš krutý pro Prostějov, který mohl po nějakých dvaceti minutách vést 4:0. Přežili jsme vlastní smrt,“ uznal Loučka.

Pro kouče Kučeru to byla pořádně hořká pilulka, protože tým odvedl kvalitní výkon. Na chvíli se ale sesypal a bylo po nadějích na kvalitní výsledek. „Hráčům za výkon musím poděkovat. Jen ta krátká pasáž neměla přijít. Když Sparta otočila výsledek, chtěli se rychle vrátit a udělali celou sérii chyb v rozestavení a znovu inkasovali. Pak už bylo na nějaký obrat pozdě,“ všiml si prostějovský trenér.

V jeho slovech byl cítit spíše smutek než vztek, což se dalo pochopit. Eskáčko opravdu neodehrálo strašné utkání, jak by mohl naznačovat výsledek. Ale inkasovalo pět branek. „Musíme to zase pořádně rozebrat a poučit se. Čeká nás další pauza, na tréninku budeme mít co dělat,“ plánuje kouč Kučera, který věří, že se tréninkové úsilí projeví už v dalším soutěžním utkání, v němž Prostějov přivítá skvěle hrající Chrudim, která ve dvanácti zápasech pouze jednou prohrála a jen třikrát přišla o body.

„Bude to další těžký zápas, který se pokusíme zvládnout. Musíme pro to udělat maximum. Nechci totiž zažít zase sezónu, kdy budeme hrát pouze o záchranu,“ má jasno o příštích výkonech týmu Kučera.