Jak jsme už v minulém vydání informovali, tak zápas 9. kola mezi hráči Brodku u Konice a rezervy Plumlova se neodehrál. Hostující klub totiž sice na utkání dorazil, ale krátce před začátkem zápasu se rozhodl nenastoupit a odjel zpátky domů. Disciplinární komise tak musela zápas kontumovat a Plumlov dostal pokutu 5 tisíc korun. Ve hře je i možné odstoupení mužstva ze soutěže.

 

„Smutek, naštvání a taky neúcta k soupeři. Toto prožívám po sobotě. V sobotu jsme měli sehrát utkání okresního přeboru v kopané. Mužstvo, které trénuji, se snaží přistupovat co nejpoctivěji k tréninkům. Když někdo nemůže, tak se vždy s předstihem omluví. Na zápas už den dopředu vím, kdo bude. Okolo fotbalu se pohybuji už mnoho let, o to víc mě mrzí sobotní situace,“ přidal své vyjádření už krátce po utkání kouč Brodku u Konice František Vlach.

Úvodní výkop měl proběhnout v 15.00 hodin. Vše se ale změnilo během rozcvičky, kdy se hráči hostů šli převléct a odjeli domů. „V pátek večer jsem měl domluvených třináct lidí. Hrálo nám zároveň áčko a béčko, tak jsme to rozdělili. Jenže pak přišla omluvenka, že jeden onemocněl, což chápu, ale další dva se na zápas nedostavili jen tak, což nepochopím, když v týdnu napíšou, že budou. Chcete hrát v devíti lidech? Nechcete, to nemá s fotbalem nic společného. Trenér rozhodl, že se nenastoupí, a bylo hotovo,“ přidal svůj pohled předseda Plumlova a stále aktivní hráč Radek Bureš, kterého nastalá situace také tíží.

„Je pro mě nepřijatelné přijet na zápas v deseti lidech a 15 minut před zápasem říct, že nebudeme hrát. Beru to jako projev neúcty k lidem, kteří jdou ráno po práci a sekají a připravují hřiště na zápas. Je mi líto diváků, kteří se přišli podívat na mužstvo, jemuž fandí. Vážím si i kluků od soupeře, kteří přijeli. Nemůžou za to, že je jejich ‚spoluhráči‘ nechají ve štychu a raději neberou telefony a nedokáží se omluvit. To se nedělá a není to fér vůči nikomu,“ přidal ještě na závěr svého prohlášení František Vlach.

Jak situace okolo rezervního celku Plumlova nakonec dopadne, je tak stále ve hvězdách. Krize fotbalu v Plumlově je však obrovská a vedení musí vyřešit řadu problémů.