Zápas 10. kola v rámci okresního přeboru nabídl souboj dvou nedalekých rezerv, kdy v neděli odpoledne dorazily Určice na půdu Čechovic. K vidění byl z obou stran velmi pohledný zápas, který nabídl řadu šancí na obou stranách. Zatímco domácí drželi dlouho těsné vedení, tak hosté zvládli během tří minut skóre otočit a zdálo se, že je vymalováno, jenže domácí to nevzdali a v samém závěru se jim povedlo srovnat. Na penalty pak byly úspěšnější Čechovice, které tak mají bod navíc.

 

Úvod patřil hostům, kteří byli aktivnější a měli více ze hry. I první šance, ale z nich nezapršelo. Deset minut ale úplnou tutovku neukázalo. Hned první šance Čechovic znamenala břevno, které orazítkoval ranou za vápnem Šteigl. Na druhé straně to zkoušel Vodák, brankář však byl připraven. Ve 13. minutě zkusil své štěstí po rychlé akci Frehar a provětral rukavice brankáře. S nebezpečným míčem od Grulicha z trestného kopu si pak domácí brankář poradil. Po dvaceti minutách prošel Šteigl obranou, ale centr z úhlu už nezvládl. Po rohu Určic přišla další šance. Hudský orazítkoval hlavou tyč, a ještě následný pokus o lob nadělal velké problémy. Vodák pak zamířil z hranice penalty mimo.

Hra se ale poměrně vyrovnala a snažily se tvořit oba celky. Po půlhodině pobavil Naicler z přímáku, kdy zvládl během pár sekund trefit oba hráče ve zdi. První branka přišla po chybě hostů v zadních řadách. Klimeš vypíchl míč Grulichovi a proti Pospíšilovi si věděl rady, kdy ho zkušené obstřelil – 1:0. V táboře domácích mohlo být hned ještě veseleji, kdy se dostal Starý za beky. Pospíšil v brance byl ale přípraven a zakončení bylo špatné. Opálka chtěl srovnat, ale jeho pokus šel do rukavic brankáře.

Ve druhé půli na startu byl lepší domácí celek. Šteigl to myslel dobře, ale pálil kousek nad. O chvíli později se ve velké šanci opět ocitl Šteigl, prudkou ránu však vytáhl brankář na roh. Domácí rozdílový hráč „A“ mužstva byl u šance i v 55. minutě u dvou zakončení, ale o první se postaral brankář a druhá mířila mimo. Poté to opět zkusil Šteigl a Pospíšil měl co dělat, aby míč utlumil. Brankář Pospíšil vychytal i Doležela v obrovské šanci a držel naděje hostů na body. Velmi peprnou ránu vyslal od hostů Čajan, ale brankář převedl pohotový zákrok. Pak se hra trochu rozkouskovala, kdy tam proběhlo pár faulů a přerušení v krátkém sledu. V 70. minutě to zkoušel dobře Vaverka po rohu, jeho pokus mířil ovšem kousek nad.

V 72. už se ale hosté dočkali. Dlouhý nákop nejprve špatně trefil Drešr a následně míč po dvou soubojích i díky proklouznutí brankáře skončil až v bráně. Branka, jaká se jen tak nevidí. Trvalo to jen minutu a skóre bylo otočeno, kdy po centru zamířil přesně Frehar a poslal hosty do vedení – 1:2 O minutu později přidal další branku Vodák, kdy domácí udělali chybu a dlouholetý kanonýr je v takové chvíli nekompromisní – 1:3. V 76. minutě bylo sníženo na 2:3, kdy se trefil Naicler a vrátil naději. V 86. minutě přišla obrovská šance hostů, ale Rus pálil do brankáře a Opálka z dorážky mimo. Určice to zkušeně kouskovaly, a navíc měly i možnost, když se nechávaly faulovat. V nastavení to ještě zkoušel Rus, ale brankář byl připraven. Poslední šance Čechovic přišla z rohu, kdy tam byl celý tým a Faltýnek z poslední akce srovnal, přesně trefil odražený míč – 3:3. O výsledku tak musely rozhodnout penalty, v nichž byl domácí celek úspěšnější.

 

Jak probíhaly penalty

1. Vodák dal – Naicler dal

2. Rus nedal – Soldán nedal

3. Opálka dal – Faltýnek dal

4. Petyrek dal – Šteigl nedal

5. Grulich nedal – Svoboda dal

6. Vaverka dal – Obručník dal

7. Frehar nedal – Trunečka dal

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Jan NAICLER – Sokol Čechovice „B“

„Šedesát, sedmdesát minut jsme hráli velmi dobře. Měli jsme tam ale obrovský výpadek, kdy hosté dokázali otočit skóre a vůbec to s námi nevypadalo dobře. Jsem ale rád, že jsme ukázali sílu mužstva a vrátili se do zápasu zpátky. Povedlo se nám brzo snížit a věřil jsem, že se dostaneme i ke srovnání. To nám vyšlo v posledních sekundách zápasu a na penalty jsme byli úspěšní. Celkově tak můžeme být se dvěma body spokojení.“

Karel VLACH – Sokol Určice „B“

„První poločas jsme měli více ze hry, ale paradoxně jsme udělali velkou chybu a dostali branku. Soupeř byl ale hratelný, i když na šance to byly srovnané. Ve druhém poločase se hra srovnala. Domácí tam měli příležitosti a podržel nás brankář Pospíšil. V 70. minutě jsme tam měli povedené střídání a dokázali jsme dát tři branky. Chyba naše byla, že jsme soupeře hned vrátili do hry, i když brance předcházel jasný ofsajd. Z rohu to soupeř srovnal silou vůle. Penalty jsme nezvládli a máme tak jen bod.“

 

Přebor OFS II. třída – 10. kolo

Sokol Čechovice „B“ – Sokol Určice „B“

3:3 (1:0) PK 5:4

Branky: 36. Klimeš, 76. Naicler, 90+4. Faltýnek – 72. a 73. Frehar, 74. Vodák. Rozhodčí: Kaštyl – Roubík, Milar. Žluté karty: 62. Faltýnek, 76. Naicler, 81. Starý – 59. Vaverka, 76. Grulich, 90. Vodák. Diváků: 60.

Sestava Čechovic: Chapčák – Svoboda, Naicler, Drešr, Faltýnek – Starý, Šteigl, Foukal, Klimeš – Cetkovský, Doležel. Střídali: Obručník, Šuhaj, Soldán, Trunečka, Zbořil. Trenér: Josef Šteigl.

Sestava Určic: Pospíšil – Křížek, Rus, Hudský, Grulich – Mašek, Vaverka, Vodák, Žáček – Kouřil, Frehar. Střídali: Ježek, Petyrek, Opálka, Čajan, Paul. Trenér: Karel Vlach.