Spekulovalo se o tom hned poté, co fotbalisté Plumlova vyrazili do Brodku u Konice, ale utkání tam neodehráli a vrátili se domů. V minulém týdnu odehrál celek domácí duel proti rezervě Kostelce, ten však už byl definitivně poslední. Během tohoto týdne klub oznámil, že končí.

 

„Odehráli jsme předchozí utkání s Kostelcem, protože tam šli tři kluci, kteří hráli den předtím za áčko. Teď se nám to zase střetlo zároveň, a když jsem začal zjišťovat, kdo by byl, tak jsem z dvaadvaceti lidí dal dohromady devět. Trpělivost už došla, odhlásili jsme to,“ řekl předseda klubu Radek Bureš.

„Oddíl TJ Sokol Plumlov B pro soutěžní ročník 2024/2025 odhlásil družstvo mužů ze soutěže. STK v souladu s § 7.2 Soutěžního řádu FAČR předává k dořešení do DK OFS Prostějov, s návrhem finanční pokuty dle čl. 28.1 RS ve výši 10 000 korun. Soutěž okresní přebor muži bude odehrána dle původního rozlosování i termínů. Utkání, v nichž měl nastoupit TJ Sokol Plumlov B, budou zrušena,“ stojí v komuniké sportovně-technické komise.

Ještě na jaře měl tak okresní přebor čtrnáct mužstev a bojovalo se na obou koncích tabulky. Nyní je situace odlišná, najdeme v ní pouze jedenáct celků. Vedení okresního svazu se přitom netají, že by chtělo docílit toho, aby se znovu počet účastníků naplnil. Zda se to skutečně povede, ukáže až konec letošní sezóny. Jen pro připomenutí – po konci minulé sezóny směrem nahoru odmítlo postup hned osm klubů ze třetích tříd.

Plumlov je prvním klubem, který v aktuální sezóně odhlásil soutěž. Po mírném nárůstu počtu klubů před letošním ročníkem tak opět dochází k redukci. Navíc v Plumlově neřeší jen problémy s rezervním celkem, ale v nekomfortní situaci najdeme i hráče „A“ mužstva, kteří se krčí na poslední příčce bez jediného bodu a pevně doufají, že po návratu dlouhodobých marodů se alespoň jejich výsledková krize zlepší.