Ve stínu odstoupení rezervy Plumlova se hrálo další kolo okresního přeboru. Ten tedy aktuálně čítá už jen 11 mužstev, takže je jasné, že každé kolo bude muset někdo stát. Dnešní aktéři ve šlágru kola jsou ve velice podobné situaci. Kostelec i Němčice hájí klidné vody středu tabulky, a tak sobotní souboj měl být vyrovnaným soubojem sedmého s osmým. V menší nevýhodě byly ale Němčice, které kosí velká marodka. Poslední měření sil z jara vyšlo lépe pro Němčice, které měly po penaltách větší důvod k radosti. Jak to dopadlo tentokrát?

 

Zápas začal lépe pro domácí. Dlouhý nákop Baláše našel přesně Holoubka, který hezky posunul na Kastnera, ten ale trefil obránce aktuálně zaskakujícího za hostujícího brankáře. Následně se pak ke střele dostal Skalník, ale mířil mimo. V 5. minutě se ale domácí již prosadili, když se k odraženému míči dostal Doležel a zkušeně obstřelil hostujícího brankáře. Na Němčice byl od začátku vyvíjen tlak a Kostelečtí valili jeden útok za druhým. V 8. minutě zahrával Kostelec z rohového kopu. Přetažený míč z první trefil Jan Skalník a byl z toho druhý gól v zápase. Ve 14 minutě už to bylo o tři branky. Obránce hostů netrefil míč a vyslal Skalníka do samostatného úniku, který se opět nemýlil.

O minutu později se skóre opět měnilo a bylo to pro Němčice už zlé. Další laxně odbráněný roh trefil hlavu Doležela, a tak měl zápas už dva dvougólové střelce. Na 5:0 upravil skóre zápasu ve 2. minutě Kastner. Ve 25. minutě se v ojedinělé šanci objevily Němčice. Chybnou rozehrávku domácího brankáře Drčky se k míči dostal hráč Němčic Adam Řezáč, ale tváří v tvář prvnímu jmenovanému minul branku. Ve 31. minutě byl k vidění hattrick. Míč si nevzal nikdo jiný než skvěle hrající Jan Skalník a došel s ním až do vápna, kde se potřetí nemýlil. Skóre bylo již 6:0.

Následně si trenér domácích mohl dovolit střídání a vpustil na hřiště snad všechny hráče, kteří aktuálně na lavičce byli. Po prostřídání se zbytek poločasu spíše dohrával a skóre se již neměnilo.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. Pěkný pas Tinky našel Skalníka, který si tak připsal čtvrtý zářez na pažbu, protože chytrou střelou obstřelil hostujícího brankáře. Ve čtyřiapadesáté minutě byl k vidění hattrick číslo dvě. Po rohovém kopu, který původně zahlášen nebyl, ale jeden z Němčických se přiznal k teči, se potřetí trefil domácí Radek Doležel. Na tabuli tak svítilo skóre 8:0.

Následně si další šanci po delší odmlce připsali i hosté. Dobrou přihrávkou do samostatného úniku byl vyzván Lukáš Lechner, ale proti byl opět domácí brankář Jan Drčka, který se ale většinu zápasu spíše nudil. Němčice se tak aspoň symbolického zápisu nedočkaly. V 75. minutě dostal Kostelec možnost zahrávat pokutový kop po faulu na domácího Zavadila. Míč si na puntík vzal právě faulovaný Zavadil a s chladnou hlavou penaltu proměnil. Skóre se tak pomalu, ale jistě chýlilo k desítce. Ta přišla vzápětí, kdy se v 82. minutě prosadil opět Zavadil. O minutu později se po páté trefil Jan Skalník a v 85. minutě se hanáckým nártem prosadil obránce Patrik Piňos. To už byla pro hosty opravdová noční můra.

V 90. minutě se stala třináctka pověstným nešťastným číslem pro hosty, protože na skóre 13:0 upravil druhým gólem v zápase Martin Kastner. To bylo vše a zápas sousedů v tabulce skončil rozdílem několika tříd ve prospěch Kostelce. Nutno říct, že i přes tento pekelný výsledek byly Němčice po celý zápas v klidu a zápas se obešel bez jakýchkoliv nesportovních prohřešků. I všichni arbitři podali na poměry okresního přeboru velice nadstandardní výkon.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Petr GOTTWALD – FC Kostelec na Hané

„Není moc co hodnotit. Od začátku bylo jasné, kdo bude diktovat tempo hry. Hned z prvních šancí nám to tam začalo padat. Po prostřídání jsem si myslel, že tempo hry trochu opadne, ale opak byl pravdou a pokračovali jsme v povedeném výkonu a přidali ještě více branek ve druhém poločase. Určitě je to psychická vzpruha do dalších zápasů. Kluky musím pochválit.“

Petr ŘEZÁČ – FK Němčice n/H

„Ještě ve středu jsem na papíře měl dobrou sestavu. Jenže do víkendu nám ulehli tři hráči i gólman, takže jsme zase sháněli každého, kdo umí alespoň chodit. Domácí od začátku spustili totální blitzkrieg. Z prvních pěti střel dali pět branek a bylo po zápase. Na konci zápasu jsme z toho udělali frašku sami. Nemáme hráče, jsme psychicky dole. Momentálně nejsme důstojný okresní soupeř.“

Přebor OFS Prostějov, II. třída – 11. kolo

FC Kostelec na Hané – FK Němčice n/H

13:0 (6:0)

Branky: 5., 16. a 55. Doležel, 8., 13., 32., 46. a 84. Skalník, 20. a 90. Kastner, 76. a 82. Zavadil, 85. Piňos. Rozhodčí: Antoníček Petr – Peřina Pavel, Franc Adam. Žlutá karta: 39. Korčák, 75. Tomek. Diváků: 48.

Sestava Kostelce: Drčka – Piňos, Tichý, Baláš, Holoubek – Skalník, Langr, Doležel, Vymazal – Grulich, Kastner. Střídali: Tinka, Něnička, Světlík, Zatloukal, Parák, Zavadil. Trenér: Petr Gottwald.

Sestava Němčic: Zounar – Řezáč P., Vejvoda, Jiříček, Korčák – Tomek O., Tomek Š., Dian, Navrátil – Lechner, Řezáč A. Střídali: Kopřiva, Hrbáček. Trenér: Petr Řezáč.