Druhý reprezentační blok je ve své polovině a fotbalisté tak mají aktuálně druhou týdenní pauzu v ročníku. Nyní je proto ideální možnost podívat se opět na tabulku, jak se komu daří...

Některé celky mají navíc ještě zápas k dobru a může se tak situace o něco pozměnit. Už při letmém pohledu je ale jasně vidět, že největší rozestup nabízí první dvojice oproti zbytku pole.

Prvenství drží hráči Zlína, a pokud zvládnou i dohrávku, budou mít k dispozici náskok šesti bodů, od dalších míst dokonce patnácti. Svěřenci kouče Červenky zatím zcela jasně ukazují, že byli hlavním favoritem soutěže. Dosud ještě neprohráli a ztratili jen dva body v úvodním utkání na půdě Líšně, jinak projíždí soutěží jako nůž máslem. Velkou měrou tomu pomáhá i skvělá defenziva v čele s brankářem Dostálem, kde mužstvo inkasovalo jen tři branky a ani v tomto ohledu nemá konkurenci.

Jediným klubem, který dýchá ševcům na záda, je Chrudim. Mužstvo před novou sezónou převzal bývalý asistent Jindřich Tichai a klub je kometou ligy. Ze dvanácti zápasů se povedlo získat 28 bodů a už nyní mají Východočeši náskok devíti bodů na třetí Vyškov.

Od zmíněného třetího Vyškova je pak ale situace už daleko více podobná té, kterou pamatujeme z posledních ročníků. Zde už najdeme v tabulce mužstva, jež mají stejný bodový zisk či je mezi nimi ztráta minimální. Takto můžeme pokračovat až do dvanáctého místa, kde Táborsku chybí jen šest bodů na umístění v baráži. V této skupině najdeme i fotbalisty Prostějova, kteří by si mohli v dohrávce s Opavou ještě polepšit.

Poslední čtyři místa pak přeci jen mají nepatrnou ztrátu. Poslední Varnsdorf posbíral devět bodů a rezerva Baníku, Jihlava a Zbrojovka Brno mají po deseti bodech. Stále se však jedná jen o tři body, které mohou tabulku zase zamíchat.