Vysokou porážkou domácích skončil souboj mezi Čechovicemi „B“ a Držovicemi. Po první půli byl stav 1:1 a hra relativně vyrovnaná. Máloco nasvědčovalo tomu, že ve druhé půli přijde kanonáda. Po hodině hry bylo hotovo, Držovicím pomohly dvě proměněné penalty. Vepředu řádili především Hodulák a Furmanets.

 

 

Zápas začal v ospalém tempu. První náznak šance přišel až v 5. minutě, na pravém křídle ale dobře zapracovala obrana Čechovic. Minutu nato se mohli sami Čechovičtí prosadit, po akci Cetkovského se ke střele z úhlu dostal Klimeš, Pokorný míč pokryl. Následně předvedl Naicler dlouhý nákop přes celé hřiště. Pokorný byl opět připraven. První větší šanci měli hosté v 9. minutě. Po sérii hostujících autů přišly odrazy před bránou. Nakonec střílel Hodulák, minul. Následně Drešr dobře ubránil situaci a založil hned akci – ke střele ale nedošlo. Po čtvrthodině hry už se skóre měnilo, Oplt udržel míč, poslal centr na druhou tyč. A díky důrazu se dostal balon až do brány – 0:1. V 18. minutě došlo na nepěkný moment, po souboji skončil na trávníku Naicler, domácí kapitán v zápase dohrál. Krátce nato střílel Grepl z první, netrefil zařízení. Držovice měly nadále více ze hry, v přečíslení se ocitli Šmehlík s Valentou, akci ale zhatila nepřesná nahrávka. Hra se poté uklidnila. Až do 34. Minuty, tehdy Držovice oblehly soupeřovu bránu. Přes několik pokusů Držovických ale čechovická obrana nepropustila míč na bránu. Před koncem poločasu to zkoušel domácí Starý, z dálky nemířil přesně. 38. minuta přinesla ještě náznak šance hostů, Foukal ale na druhé tyči nestihl pádící míč.

Jestliže první půle byla chudá na góly a většina z ní i na šance, o druhé neplatilo ani jedno. Nejprve se hnal Bilík do šance, přes přesilu se ale neprotlačil. Následně na druhé straně po spolupráci Zabloudila se Šmehlíkem došlo na faul ve vápně. Nařízenou penaltu následně proměnil Vadim Furmanets – 0:2. Krátce poté Šmehlík dostal od rohového praporku vysoký míč, Šmehlík zvládl vystřelit z voleje, míč šel ale mimo. 58. minuta měla rozhodnout, Šuhaj srazil pronikajícího hráče, viděl žlutou a hosté dostali druhou penaltu. Opět se k ní postavil Furmanets a znovu byl úspěšný, když zamířil doprostřed brány – 0:3. A to nebylo vše. V 65. minutě centroval Hodulák do vápna a následně zakončení Alexyho zaplavalo do branky – 0:4. Krátce nato se domácí utrhli do rychlé akce, Cetkovský ale v jejím závěru minul. Vzápětí se znovu prosadili hosté, Hodulák se opřel z první do centrovaného balónu a ten zapadl do čechovické brány. Čechovice se i poté tu a tam dostaly k ohrožení branky. Střela Šteigla ale našla jen náruč Pokorného. V 75. minutě odcházel ze hřiště hostující Srbený, ještě předtím stejný osud postihl čechovického Faltýnka. Ten skončil na nosítkách. V 79. minutě pak zakončoval Hodulák nad, v 82. minutě se duo čechovických dostalo do sporného ofsajdu a hráči přišli o gólovou šanci. 86. minuta zastihla dva domácí hráče na trávníku ve vápně, faulu se ale dožadovali marně. V závěru se Držovice ještě dvakrát prosadily. Nejprve Furmanets obdržel nahrávku na ose a osamocený zamířil do brány – 0:6. V 90. minutě upravil tentýž Vadim Furmanets na konečných 0:7, když si z křídla navedl míč k tyči a trefil přesně. Právě čtyřgólový Furmanets byl spolu s Hodulákem na straně hostů hrdiny zápasu.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Josef ŠTEIGL – Sokol Čechovice „B“

„Hráli mladí kluci, kteří to nevzali takticky, nezvládali zkušeného soupeře. Bohužel jdou kolem balónu místo toho, aby o něj zabojovali. Je to ale i o tom, že nechodí na tréninky. Naposledy dorazili tři. A bez toho to nejde. Navíc co si řekneme, to následně na hřišti dělají obráceně.“

Samuel VALENTA – Sokol Držovice

„S výsledkem určitě jsem spokojený. Nemůžu ale říct, že bych byl spokojený s hrou. Aspoň ne v prvním poločase. Rozhodl podle mě druhý gól. Soupeř se složil. Hodně jej ale oslabilo zranění a odchod ze hřiště jeho nejlepšího hráče Naiclera. Bylo hodně znát, že to Čechovice oslabilo.“

" target="_blank">