Vítězstvím 31:27 v derby nad Sokolem II Prostějov si házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK zajistili v Českém poháru mužů 2024/25 postup z moravského předkola do prvního dějství, kde změří síly s velice kvalitním Tatranem Litovel.

Hraje se v kostelecké Městské sportovní hale v pátek 6. září od 19.00 hodin. Druholigový TJ Sokol HK tak bude mít výhodu domácího prostředí, přesto je jasným favoritem Tatran coby jeden z nejsilnějších účastníků prvoligové soutěže.

Ostatně muži hákáčka právě s Litovlí vypadli z ČP před třemi lety, když na vlastní palubovce podlehli 32:45. O rok později pak Tatran vystavil pohárovou stopku pro změnu prostějovskému mančaftu, z jehož hřiště tehdy odvezl výsledek 19:29.

Jak to dopadne tentokrát? „Zápas Českého poháru opět bereme jako výbornou přípravu na druhou ligu, do které vstoupíme už týden po tomhle střetnutí. S Litovlí jsme nedávno odehráli přátelák, proto dobře víme o kvalitách tohoto favorita. Chceme proti němu odvést co nejlepší výkon a v rámci možností ho potrápit,“ plánoval hlavní trenér Kostelce David Ševčík.