Desetinásobné zastoupení měl korfbalový klub Vosíme.cz Prostějov na Světovém poháru 2024 věkové kategorie U17 v nizozemském Eindhovenu. Polovinu hráčského kádru reprezentace České republiky a většinu realizačního týmu tam tedy tvořila velmi početná hanácká klika, jež pomohla ke čtvrtému místu v konečném pořadí.

Výběr ČR obsadil druhou pozici v základní skupině, kde porazil Anglii 10:6, Maďarsko 12:7 i Německo 13:7 a podlehl jen vysoce favorizovanému Nizozemsku 7:21. V semifinále pak Česko nestačilo na silný Taiwan 15:25 a následně podlehlo i v duelu o bronz též hodně kvalitní Belgii 13:21. Tím pádem se zrodil zisk nepopulárních bramborových medailí.

I tak šlo o nadmíru solidní výsledek. Jak k němu střelecky přispěli prostějovští hráči a hráčky? Nejlepším kanonýrem našeho národního kolektivu se stal Adam Jankovič se 13 nasázenými koši, prosadili se také Klára Vajdečková (8), Ivana Zbořilová (7), Adam Fidler (5), Ondřej Poslušný a Matěj Rozkošný (oba 2). Pouze Adam Binko neskóroval ani jednou.

Mládežnický korfbalový mančaft přitom v Holandsku vedl jako hlavní kouč Martin Šnévajs, jeho asistenty byli Renata Havlová a Tomáš Buriánek – všichni z Vosíme.cz PV. Navíc během vrcholného mezinárodního turnaje v Eindhovenu působil coby rozhodčí Martin Dušek rovněž z Prostějova.

 

KORFBALL WORLD CUP U17 2024 – KONEČNÉ POŘADÍ

1. Nizozemsko

2. Taiwan

3. Belgie

4. Česko

5. Anglie

6. Katalánsko

7. Portugalsko

8. Německo

9. Maďarsko

10. Slovensko