Každoročně vždy po červencových státních svátcích (Den slovenských věrozvěstů Cyrila a Metoděje a Den upálení mistra Jana Husa) začíná společná letní příprava korfbalového klubu Vosíme.cz Prostějov v areálu venkovního školního hřiště RG a ZŠ Otto Wichterleho PV. Ani letos tuhle tradici úspěšná hanácká organizace neporušila.

Úvodní trénink během těchto letních prázdnin proběhl v pondělí 8. července odpoledne, další následovaly ve středu 10. i v pátek 12. července. Právě tyto dny vždy od 18.00 hodin budou teď každý další týden těmi tréninkovými. A přijít si zamakat může pokaždé kterýkoliv člen nebo členka prostějovského oddílu bez rozdílu věku.

V Kutné Hoře se navíc o uplynulém víkendu uskutečnil mezinárodní turnaj Korfball Cup 2024 pro věkovou kategorii U15, přičemž do nominace reprezentačního výběru České republiky se dostali tři zástupci Vosíme.cz: Michaela Malečková, Markéta Paulová a Mojmír Buriánek. O tom, jak celé klání dopadlo a nakolik se dařilo triu z Hané, napíšeme v některém z příštích vydání Večerníku.