Mezinárodního turnaje mládeže Korfball Cup 2024 věkové kategorie U15 v Kutné Hoře se zúčastnily i tři hráčské naděje klubu Vosíme.cz Prostějov. Markéta Paulová, Michaela Malečková a Mojmír Buriánek sbírali první cenné zkušenosti v reprezentačních barvách České republiky proti silným zahraničním soupeřům.

Prostějovské trio bylo zařazeno do národního výběru CZE2, který prohrál všechny své duely v základní skupině: s nizozemskými družstvy ALB1 7:14, RAN1 4:17 i DOR2 8:11 a s anglickým ENG1 8:14. Na závěr pak přišel úspěch alespoň ve střetnutí o konečné deváté místo nad anglickým celkem ENG2 11:3. Hanácký oddíl v Kutné Hoře zastupovali ještě Alexandr Vyroubal jako rozhodčí a Klára Vajdečková s Davidem Zbořilem coby organizační výpomoc.

Již od začátku velkých prázdnin probíhá letní příprava Vosíme.cz PV. Na dobrovolné bázi se jí účastní kluboví korfbalisté i korfbalistky všech věkových kategorií, jež mají na výběr ze tří tréninků každý týden. Kromě toho už se navíc blíží také tradiční srpnové soustředění korfbalového Prostějova v Nizozemsku, kam zanedlouho odcestuje početná výprava na týdenní kemp pod patronátem partnerského klubu DOS-WK Enschede.