Společné tréninky v rámci letní přípravy na školním stadiónku RG a ZŠ Otto Wichterleho Prostějov pod širým nebem ukončili korfbalisté Vosíme.cz Prostějov v polovině srpna. Proč? Protože už 16. 8. cestovali na tradiční soustředění do Nizozemska, kam každoročně jezdí za partnerským klubem DOS-WK Enschede.

Zahraniční kemp tentokrát trval i s náročným cestováním deset dnů, hanácká výprava jela jako obvykle autobusem. A co všechno v Holandsku absolvovala? Spoustu tréninků kondičních a především herních, řadu přátelských utkání, různé soutěže pro zábavu i dobrou náladu, ale také relax a odpočinek. Například tradiční koupačku v tamním jezeru, jiné výlety nebo závěrečnou rozlučkovou párty s hostiteli.

Ze zmíněných přípravných zápasů to nejprve byly ty proti Sassenheimu hned ve čtyřech věkových kategoriích: dospělí zvítězili 15:13, dorostenci U19 podlehli 14:19, starší žáci U16 nestačili 3:27 a mladší žáci U13 prohráli 4:11. Následovaly dva přáteláky s domácím Enschede (áčko + béčko) a nakonec i obvyklý turnaj pořádaný DOS-WK, v němž se sčítaly výsledky týmů všech kategorií a Vosíme.cz celkově triumfoval.

Po návratu domů již prostějovský klub stihl ukázku beach korfbalu na pískovém hřišti pro veřejnost v centru města na Masarykově náměstí. A teď příprava bude pokračovat klasickými tréninky v domovské hale RG a ZŠ Otto Wichterleho PV.