Slavnostní zahájení nové sezóny 2024/25 pořádal korfbalový klub Vosíme.cz Prostějov, a to ve čtvrtek 19. září od 15.00 hodin na venkovním hřišti RG a ZŠ Otto Wichterleho Prostějov. Akci spojené s náborem dětí počasí přálo.

Nadcházející ročník českých soutěží pak odstartuje během října, hned mezi prvními začne 5. října extraliga dospělých ČR 2024/25. Ta bude účastnicky nejširší ve své dosavadní historii, neboť ji premiérově bude hrát osm družstev!

Mistrovský titul z minulého ročníku obhajuje Brno, na stříbro se pokusí navázat či jej ještě vylepšit právě Prostějov. Dalšími soupeři jsou stabilní extraligisté České Budějovice a Znojmo, nově se přidají loňští aktéři prvoligové soutěže Náchod, Kolín, Koblov a Kutná Hora.

Systém bude turnajový, přičemž hanácký tým zahájí v sobotu 5. října v Brně, kde absolvuje jediné úvodní střetnutí proti domácímu favoritovi. Následně přijde delší přestávka vyplněná působením v evropském poháru, načež se korfbalisté Vosíme.cz poprvé představí na vlastním hřišti, kde 10. listopadu vyzvou Koblov i Znojmo.