Doslova revolucí ve svém týmovém složení i hracím systému prošla od minulé sezóny korfbalová extraliga dospělých ČR.

Bez ohledu na tyto výrazné změny však zůstávají ambice korfbalistů Vosíme.cz Prostějov pořád stejné, to znamená nejvyšší. Obhajují stříbro, znovu chtějí medaili – a v ideálním případě tu nejcennější, tedy mistrovský titul! 

Za úspěchem půjdou v početně rozšířené soutěži, která zdvojnásobila množství družstev ze čtyř na osm. „České Budějovice už v zimě oznámily, že je nebaví neustále hrát proti třem stejným soupeřům, a pokud se nic nezmění, tak extraligu opustí. Proto vznikla diskuse s prvoligovými kluby, na jejímž základě se čtyři z nich přidají od nového ročníku k dosavadnímu extraligovému kvartetu a základní část soutěže bude osmičlenná,“ vysvětlil Večerníku kouč Vosíme.cz David Konečný.

Prostějov, Brno, České Budějovice, Znojmo, Náchod, Kolín, Koblov a Kutná Hora se do Vánoc střetnou turnajovým systémem každý s každým, všichni tedy absolvují sedm zápasů. „První čtyři v tabulce postoupí do horní nadstavbové skupiny, kde pojedou od nuly opět každý s každým a následně vše vyvrcholí play-off, do jehož semifinále projde celá čtyřka. Týmy na pátém až osmém místě po základní části odehrají nadstavbu se čtyřmi družstvy první ligy, což jsou Brno B, Brno C, Znojmo B a naše béčko,“ prozradil Konečný.

Jasným cílem elitního kolektivu Hanáků je postup do lepšího nadstavbového kvarteta, tím pádem zajištění bojů o cenné kovy. „Věřím, že s tímhle nebudeme mít vůbec žádné problémy. Naše herní úroveň i kvalita výkonnosti by měly být mnohem výš než u dosavadních prvoligistů. A jestli to na podzim potvrdíme, tak nahoru jednoznačně půjdeme. Samozřejmě chceme v této sezóně zase bojovat o jednu z medailí a útočit úplně nejvýš, kam až zvládneme,“ ujistil trenér, že ambice zůstávají maximální.

Hráčský kádr sice opustila ostřílená Lenka Faltýnková (návrat do Brna), ale do sestavy se po dlouhodobém zranění vrátil zkušený Petr Galíček. „Navíc máme opravdu hodně mladých, šikovných a dravých talentů jak v mužské, tak v ženské části mančaftu. V přípravě se všichni jevili výborně, a pokud budou tihle mladí dobře fungovat se staršími, máme se na co těšit. Věřím, že nadcházející soutěžní ročník bude pro nás velice zajímavý,“ pravil Konečný s úsměvem.

Jeho slova ostatně potvrdil triumf na velkém mezinárodním turnaji Mayor Cup 2024, což je tradiční přípravné klání ve slovenském městě Prievidza. Vosy tam porazily v základní skupině reprezentaci Srbska 17:8, výběr Guardians 9:2, Koblov 13:7 i reprezentaci Slovenska 19:4, v semifinále pak vyřadily reprezentaci Polska 13:11 a v závěrečném finále přehrály favorizované Brno coby úřadujícího šampiona České republiky 11:7.

„Z Mayor Cupu mám skvělý dojem, byť šlo samozřejmě jen o přípravu. Hráli jsme ale fakt výborně a získali skalp téměř kompletního Brna, zatímco my jsme většinu finále absolvovali v kombinovaném složení. Do prvního utkání extraligy 5. října právě v Brně totiž půjdeme bez některých mužských opor, tak jsme si to chtěli vyzkoušet. Což vyšlo až nad očekávání. Uvidíme, jak bude vypadat úvodní mistrák,“ odtušil David Konečný.

 

LOS VOSÍME.CZ PV V ZÁKLADNÍ ČÁSTI EXTRALIGY DOSPĚLÝCH ČR 2024/25

1. KK Brno – Prostějov sobota 5. října v Brně (15.30 hodin).

2. Prostějov – Koblov neděle 10. listopadu v Prostějově.

3. Prostějov – Znojmo neděle 10. listopadu v Prostějově.

4. Kolín – Prostějov sobota 23. listopadu v Českých Budějovicích.

5. České Budějovice – Prostějov sobota 23. listopadu v Českých Budějovicích.

6. Prostějov – Kutná Hora neděle 15. prosince v Prostějově.

7. Prostějov – Náchod neděle 15. prosince v Prostějově.