Nejtěžší možný vstup do nové sezóny měli korfbalisté Vosíme.cz Prostějov. K úvodnímu střetnutí extraligy dospělých ČR 2024/25 totiž nastoupili na půdě KK Brno coby úřadujících českých šampionů, hrálo se v sobotu odpoledne v maloměřické hale. A domácí kralovali 20:10 (9:4).

„Budeme citelně oslabení v mužské části sestavy, kde nemůžou hrát zkušení Petr Šnajdr, Saša Vyroubal i Honza Tichý. Bez nich půjde v Brně o velice těžký zápas, ze kterého asi nelze očekávat moc příznivý výsledek. I když v přípravě se naši mladí jevili výborně a ve sportu je možné všechno,“ říkal před premiérou tohoto ročníku prostějovský trenér David Konečný.

Zmíněný zázrak se skutečně neudál – a navíc k němu bylo hodně daleko. Jen první čtvrtina měla ještě vyrovnaný průběh, neboť oboustranně vládly obrany a ani jeden tým se moc neprosazoval střelecky. Což hostům bohužel vydrželo celé utkání, zatímco domácí se postupem času víc a víc trefovali.

Tím rovnoměrně narůstal jejich náskok. Po druhé čtvrtině panoval stav 9:4 a po třetí 14:8, neboť tahle část hanácké partě útočně nejvíc sedla. V poslední periodě ale jihomoravské družstvo znovu přitlačilo a uteklo až na konečných 20:10, čímž dalo výsledku nádech menšího debaklu.

Za Vosy zaznamenal nejvíce košů ostřílený navrátilec do sestavy Petr Galíček, který se již uzdravil z dlouhodobého zranění zad a skóroval třikrát. Dvě trefy přidal mladík Adam Jankovič, další členové kolektivu se z přesného zásahu svorně radovali maximálně jednou. A natolik chudá ofenzivní produkce nemohla stačit.

Příští extraligové duely absolvuje korfbalový Prostějov až 10. listopadu doma proti Koblovu a Znojmu, do té doby bude zbytek října vyhrazen reprezentaci České republiky a jejímu vystoupení na mistrovství Evropy 2024 v Katalánsku.

 

KORFBAL

Extraliga dospělých ČR 2024/25, 1. kolo

KK Brno – Vosíme.cz Korfbal Prostějov 20:10 (9:4)

Rozhodčí: Kolářová a Minarčík. Diváci: 100.

Nejvíc košů Brna: Bušík a Sahatciu 4, V. Holík 3, L. Holík 2.

Sestava a koše Prostějova: Galíček 3, Jankovič 2, Buriánková 1, Zikmundová, Valenta 1, Lisický 1, Kubů 1, Nováková – Janáková 1, Buriánek, Dušek, Fidler, Vajdečková. Trenéři: David Konečný a Martin Uherka.