V sobotu 10. srpna se odehrál první ročník amatérského turnaje v ledním hokeji „Hanácké rebnik“ na Zimním stadionu v Prostějově. Do turnaje se premiérově přihlásila hned šestice mužstev a v rámci sobotního dne si tak všichni užili notnou dávku hokeje. Z prvenství se nakonec radoval pořádající celek HC Béci Olomouc. Nešlo však jen o výsledky, ale také o skvělou náladu a turnaj měl i charitativní podtext.

Chceme poděkovat všem partnerům a sponzorům, kteří jej podpořili. Turnaje se zúčastnili amatérští hokejisté z různých částí našeho kraje a věřím, že si všichni dobře zahráli a pobavili se,“ prozradil za pořadatele Petr Tesárek.

Boje byly rozděleny do dvou skupin po třech mužstvech a následoval klasický pavouk, kde se odehrálo utkání o umístění, následované dvěma semifinálovými boji. Konečné pořadí pak vypadalo následovně: 1. místo – HC Béci Prostějov, 2. místo – HC Demons, 3. místo – HC 61 Olomouc, 4. místo – HC Luleč, 5. místo – Beer Team Prostějov a 6. místo – HC TJ Sokol Tovačov.

Kromě cen pro všechny celky nechybělo i ohodnocení pro nejlepší hráče. „Nejlepším brankářem turnaje se stal Martin Grepl (HC Béci), nejlepším hráčem v kanadském bodování byl Zdeněk Rechtík (HC Béci) a dva nejúspěšnější obránci Jiří Trávníček (HC Demons) a David Šindler (HC Béci),“ doplnil Tesárek.

Po hokejové stránce byli všichni hráči hobby hokeje spokojení. Během celého turnaje se pak také vybíraly peníze, které pořadatelský klub věnuje rodině zesnulého kamaráda Davida Krejčího, jenž zesnul po hokejovém zápase v lednu letošního roku.