Tvrdý boj o postup do play-off a tím i vyhnutí se záchranářským starostem svádějí nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov ve své historicky premiérové sezóně v extralize družstev mužů ČR 2024. Ke splnění náročného cíle mají zatím slibně našlápnuto, ale potřebují ještě dobře zvládnout finiš základní části.

Naprosto klíčový přitom bude nejbližší domácí zápas, který je čeká v sobotu 8. června od 14.00 hodin proti Holicím. Hraje se na antukovém kurtu u sokolovny na Skálově náměstí, v případě nepříznivého počasí v nedaleké tělocvičně ZŠ v ulici Palackého. A každopádně půjde o moc, neboť Hanáci v repríze loňského finále prvoligové soutěže nutně potřebují protivníka porazit.

Holičtí je sice v úvodním vzájemném střetnutí tohoto extraligového ročníku smetli na vlastním hřišti vysoko 6:1, leč jsou to jejich jediné dva dosud získané bodíky. Naopak prostějovský tým nasbíral bodů už šest a drží klíčové šesté místo tabulky. Pokud Východočechy zdolá, odstřihne je od reálné šance proniknout do vyřazovací fáze, zatímco své naděje výrazně zvýší. I na úkor sedmého Žatce.

„Máme před sebou velice důležité, možná i rozhodující utkání celé sezóny. Pokud nad Holicemi vyhrajeme, tak bude účast v play-off dost blízko. Očekáváme však maximálně těžkou bitvu, byť je soupeř až poslední v tabulce. Jeho mladé družstvo má totiž ve svém středu zkušeného špičkového borce Pavla Kopa, proto bude složité dosáhnout na potřebné vítězství. Musíme se o to naplno porvat,“ nabádal hrající trenér Sokola I Martin Müller.