Lidí, kteří si zaslouží pomoc, tedyzávislých na „pomáhajících“, je hodně. Před více než třemi a půl lety se i v Klenovicích rozhodli, že budou pomáhat. Dostal je příběh sedmileté holčičky Lexinky, které byla bohužel diagnostikována vada 19. chromozomu, DMO, epilepsie, středně těžká psychomotorická retardace a centrální zraková vada. K tomuto výčtu problémů se maminka Lexinky dopracovala po sérii vyšetření a hospitalizací odstartovaných prvním epileptickým záchvatem ve věku půl roku dcerky.

V té době však nikdo netušil, o jak značnou zátěž půjde, jak se změní životní styl rodiny. „Jsme velice rádi, protože nejen díky projektu, ale i všem lidem, kteří se do něj kdy zapojili, se vybrala opravdu krásná částka, za což všem patří velké díky. Chceme v tomto duchu pokračovat i nadále,“ nastínil Josef Popelka, hlavní strůjce celého projektu. 

Již čtyři sezóny se tak v Klenovicích snaží v každém zápase vstřelit co nejvíce branek. Za každou, která skončí v soupeřově síti, totiž přispívají na rehabilitace a rehabilitační pomůcky dnes již sedmileté Lexince. Vznikl tak projekt „Každý gól se počítá“, jenž od svého vzniku v září roku 2020 nasčítal více než půl milionu korun.

„Příběh Lexinky nás neopouští a jsme moc rádi, že můžeme i nadále takto pomáhat. Snažíme se pomoci v rámci projektu ‚Každý gól se počítá‘, díky kterému pravidelně přispíváme na rehabilitace či rehabilitační pomůcky. Loni jsme uspořádali Víkend plný branek, v němž se vybralo více než 100 000 korun. Letos jsme se rozhodli vydražit kapitánské pásky. Každá z nich má svůj příběh a hodnotu pro případné sběratele, ale hlavně finální částka, za niž se nám podaří pásky vydražit, pomůže naší malé bojovnici Lexince. Předem děkujeme a vážíme si každého, kdo se do dražby zapojí,“ zmínil Josef Popelka.

SVĚTLÁ VARIANTA

Nápadem na vydražení je právě tato páska. Najdete na ní výtvory od Lexinky, které jsme graficky na pásku převedli. Je tak naprosto jedinečná. Díky našemu patronu Mojmíru Chytilovi se nám podařilo získat cenné podpisy kapitánů Slavie Tomáše Holeše, Jana Bořila a Stanislava Tecla. I zde svůj podpis přidal Radim Breite. 1. června s ní odehraje utkání náš kapitán Tomáš Rozehnal a také on přidá svůj podpis.

MODRÁ VARIANTA

K modré neodmyslitelně patří i Sigma Olomouc. Jsme rádi, že nám Hanáci znovu vyšli vstříc, díky nim tato varianta stoupá na hodnotě. A právě kapitán olomouckého klubu Radim Breite s ní odehrál poslední ligové utkání Sigmy v ročníku 2023/24. Nechybí samozřejmě Radimův podpis. Mimo něj a kapitánského C na ní najdete logo našeho projektu „Každý gól se počítá“ a logo „Lexinka, jedna z milionu“.

Obě pásky pak můžete vydražit na stránkách TJ Sokol Klenovice na Hané.